Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

29 June 2010

Malaysia Sudah Tiada Wang

Sumpah... betul... baru kejap tadi gua tanya ngan beberapa venture capital dan funder... semua cerita benda yang sama..... Kerajaan Malaysia sudah tiada wang... takder duit la bhai... semua fund ... grant... reserve dan sebagainyer untuk aper-aper projek sudah kering... sudah kontang...

Lu tak percaya ka... pi la tanya....

Gua dapat info dari Kementerian Pelajaran pon samer... duit dah kering.... giler aper.. Malaysia bukan sahaja akan bankrap... tetapi sudah bankrap... sekarang nih tak tau la Malaysia berjalan pakai duit aper... maybe duit "Cukong" kot (pinjam istilah TukarTiub).... hahahaha

Ini macam kalu... ntah ler.. aper lagi yang tinggal masa Pakatan Rakyat memerintah nanti... itu pon kalu boleh dapat kalahkan BN pada PRU13... kira masa tue kalu PR menang pon.. .. kira macam menanggung biawah hidup... mampus... takder untung.... hutang berlambak...

Giler betul la.. Malaysia sudah tiada wang... takder duit... kering... lepas nih gua cadang nak survey kat beberapa tempat lagie... hehehe... tak leh la gua kasi tau gua nak survey kat mana... hahaha... mana boleh kasi tau... betul dak... kasi buat surprise...

Mana pergi aaa... duit berlambak selama nih... dah kena songlap ker... takkan sebanyak tue semua kena songlap.... aper nih...

Wei.. wei... kejap... kejap.... lagi satu info gua dapat... hahaha... yang kes Kontraktor Istana Negara yang baru tak bayar gaji kat pekerja dier... hahaha... gua dah tau dah... bukan sebab dier sengaja buat camtue... tetapi.............. dier memang tak dapat sen dari Kerajaan Malaysia lagie... satu sen pon belum masuk lagie... projek jalan pasai kontraktor berhutang dengan supplier.... hahaha.... kantoi... kantoi... hahaha

Lepas nih... aper plak yang akan terkantoi... kita tunggu dah lihat...

3 comments:

  1. last² instana negara tu jual kt singapore je,leh dpt duit.muhaha.gilos babass

    ReplyDelete
  2. Juai kat brunai kot heheh

    ReplyDelete
  3. Bhai Restless ngan Anonymous...

    tak lah... jual ngan Bangladesh jer... hahahaha... tak pon dengan Nepal... hahaha

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

YouTube CipanTapirTenuk

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1