Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

09 June 2010

Macam Gampang

Memang macam gampang.... tak pasai-pasai gua kuar ayat maki nih.... mana tak macam gampang... kata negara nih akan bangkrap .... konon tak lama lagi bangkrap la... Idris Jala yang cakap.... gila babat punya hutang bertimbun... alih-alih ader plak cadangan bangang macam gampang yang nak bina bangunan Parlimen baru di Putrajaya...

Aper kejadahnyer nak bina bangunan Parlimen yang baru... buat mengabiskan duit jer... bukan duit mak bapak PM .. tapi duit kita semua sebagai pembayar cukai... ini statement macam gampang nih.. anak haram jadah mana yang buat keputusan memandai nih.... bangsat betul la....

Woi... giler aper dalam keadaan gawat nih nak buat bangunan Parlimen yang baru... lu ingat buat bangunan Parlimen nih macam buat tandas awam ker... murah.... pastue kena pangkah... Paling kurang mau beratus juta terbang.... silap-silap boleh jadi macam kes PKFZ dulu tue....

Ini cadangan nak pindahkan bangunan Parlimen nih... anak gampang mana yang punya idea nih.... macam celaka jer... sure dier dok pikir berapa banyak yang akan masuk kocek kroni dier nih.... bangsat betul la...

Woi... Parlimen England tak pernah pun berubah kedudukan dier.... walaupun dah beratus tahun.... tempat yang sama... design still Gothic lagie.... okey jer... takder masalah pon... ini aper pasai anak gampang mana tah buat cadangan pindahkan bangunan Parlimen ke Putrajaya...

Gua dengar khabar.. konon bajet dier sekitar RM800 juta... tapi gua tak percaya... biasanyer projek mesti overrun... kurang-kurang sekali ganda... sure tak pasai-pasai nanti jadi RM1.6 Bilion.... kalu jadi camnie... memang la memang.... macam gampang....

5 comments:

  1. 800 juta ajer tak sampai 1 billion..... overun nak buat camne... lagi bagus lepas tu serah pada putrajaya holdinds dan KERA JAAN menyewa pula dari putrajya Holdings... yea... PH dapat contrak maintenance Parlimen baru + + duit kutip sewa...... Duit buat - rakyat bayar, untung... PH dapat pree.... hairan?

    ReplyDelete
  2. Bhai Mahaza...

    Itu yang gua pelik bin ajaib tue... yang dapat untung FREE tue nanti Putrajaya Holding... yang mampuih.. rakyat... cam siot jer..

    ReplyDelete
  3. wakakaka..satu lagi usaha nk rampas tanah parlimen tu utk projek "pembangunan"bijak²!!

    ReplyDelete
  4. Kalo dah malaun tu melaun jugak la...kalao dah penyanyak tu penyanyak juga...kalo dah perangai camtu bila-bila pun camtu, buat la make-up muka mereka tu touch-up cam mana pun...nampak aje cantik tapi perangai macam setan jugak.

    dah tahu ekonomi negara in fact dunia tengah gawat ni lagi nak buat tu buat ni yg keluar duit byk samapi ratusan juta RM untuk 1 projek mega. Bangsat betul la UMNO-BN ni. Kot PR pun setuju memang 2 2 sama bangsat.

    ReplyDelete
  5. SAPA PUNYA IDEA NI MEMANG HARAMJADAH PUNYA BINATANG..
    MENYUSAH KAN RAKYAT..
    TAK MAMPOS MAMPOS LAGI KE BINATANG BINATANG NI....

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

YouTube CipanTapirTenuk

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1