Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...
Get Your FREE Helium Hotspot

16 June 2010

Isu Panas Katak Pisang

Pergh.... ini lagi panas... pagi-pagi lagi dah dapat info isu panas katak pisang... mmmm... aper la nak jadi nih...

Gua dah tak tau nak salahkan saper nih....

Ini antara alasan "bakal katak pisang" di Negeri-Negeri Melayu Bersekutu, Negeri-Negeri Selat dan Negeri-Negeri Melayu Tidak Bersekutu.

1. Hilang keyakinan dengan pimpinan atasan
2. Bantuan untuk kawasan tak cukup/tak ada
3. Pimpinan terlalu banyak politiking (err... dah nama jadi ahli politik... mestila politiking)
4. Tekanan dari rakyat
5. Cah Keting/Cantas Mencantas
6. Pimpinan diktator
7. BN dah berubah dan lebih realistik

hahaha.....

Tapi itu alasan diorang.... yang sebenarnya... hahaha...

1. Duit bhai... dah orang nak hulur... banyak plak tue... ambik jer la...
2. Cukup sepenggal jadi Wakil Rakyat... boleh dah dapat pencen... aper susah bhai.
3. Ala bhai.. gua dah tersangkut la... pasai ader masalah peribadi (rahsia diorang dah tau)
4. Kalu gua tak kuar... sure gua kena pecat / gantung punya...
5. Gua nak jawatan dalam anak syarikat kerajaan negeri tue.. tapi pimpinan tak kasi...
6. Syarikat gua ader masalah la... diorang janji nak tolong.. bagi projek dan bisnes
7. Bhai.. diorang ader gambar gua ngan pompuan tue... diorang ugut nak kasi kat bini gua..
8. Gua tak tau pon jadi Wakil Rakyat bukan BN nih susah takder peruntukan...
9. Gua nak lot balak/lesen pasir dan macam-macam... tapi pimpinan tak kasi... aper daa..

......

Tapi... pusing-pusing bagi alasan.... semuanya cuma berpunca dari satu... hehehe... satu jer.... semua pasai DUIT... DUIT... DUIT dan mungkin juga burette ... hahahaha

So.. ader perlu ker gua dedahkan nama bakal katak pisang tue.. hahaha..... tak payah la kot.... hahaha

4 comments:

  1. Apsal konsensus bebas x lantik Berahim Ali jadi ketua depa? Jemput gak CashFinder jadi ahli.
    Apsal kat blog YB Zul xde komen semenjak 8/6? Takde berminat atau semua komen x diluluskan? Semuanya mengahsut kot. Ha2
    Siap kata CashFinder berhijrah dalam artikel dia. Pergh. CashFinder pejuang islam cam dia kot. Tu yg lompat dr DAP. Masuk amanu kot?

    ReplyDelete
  2. Bhai Joe Penang...

    Tue yang gua saspek tue... pasai aper Ibrahim Ali Al-Kataki tidak join Konsensus Bebas nih... dier tak dijemput ker... atau memang tak layak..

    Setahu gua la... Ibrahim Ali Al-Kataki mana mau jadi follower... dier kena jadi leader... hahaha

    Zulkifli Nordin tue memang macam tue... hahaha... dier kan katanyer pejuang Islam... tapi boleh plak sokong kumpulan yang luluskan lesen judi... aper ker jadahnyer..

    ReplyDelete
  3. semua sebab BUDU.Buret dan Duit.wahaha.perjuangan rakyat la,perjuangan Islam la.padahal perjuangan tembolok sendiri.ckp nk ikut nabi,tp bleh ikut bab berbini ramai je la.bab lain hancor.elok la berambus seme yg hipokrit tu.buat gua naik menyampaH!

    ReplyDelete
  4. Bhai Restless..

    Terminologi BUDU tue menarik la... hahaha

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

YouTube CipanTapirTenuk

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1