Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

03 June 2010

Khairy Jamaluddin Lebih Layak

Bhai... sori la ... mesti ramai yang tak puas hati ngan artikel gua kali nih.. takper.. takper... kitakan mengamalkan demokrasi telus... jadi relaks... baca dulu... Gua rasa aaa... Khairy Jamaluddin lebih layak menjawat jawatan Timbalan Menteri...

Sebab apa.... firstly .. kita tak boleh tolak ketepi karisma Khairy Jamaluddin sebagai pimpinan pemuda... biasa la... dah nama pemuda... mesti pemikiran jauh berbeza ngan pimpinan lain... sedikit sebanyak mesti ader "anti establishment" ... hahaha.. sebab tue la berdasarkan pemerhatian peribadi gua... gua rasa Khairy Jamaluddin memang layak .. ader karisma sebagai pemimpin gerakan muda..

Hahaha... gua dapat bayangkan lu orang sumer sure tak puas hati ngan gua hari nih... sure lu orang kata entah apa yang masuk kat dalam kapla gua... hahaha... entah-entah gua dah belot... hahaha... wei... gua nak ingatkan lu orang aaa... gua bukan Zulkifli Nordin aaa... kalu nak rasuah gua... tak mudah la bhai... paling cikai gua nak terima rasuah.. mestilah nilainya lebih tiga kali ganda GDP sesebuah negara tue... mesti GDP negara membangun.... bukan negara dunia ketiga.... aaaaa... hahahaha

Okeh.. mari kita nilaikan.... anak Pelakon "Blue" Chua Soi Lek tue dengan menantu Jaga "Tidor" Abdullah Ahmad Badawi.... mana satu yang ader karisma jadi Timbalan Menteri Pertanian dan Asas Tani.... cuba kita tengok...

Chua Tee Yong tue saper... dier pegang jawatan aper dalam parti... Ketua Pemuda ker... rasanyer dier baru sangat menceburi politik nih.... memang Ahli Parlimen... cuma dier anak Chua Soi Lek.... hahaha... itu jer... aper karisma dier sebagai pemimpin... aper contoh leadership dier... tak nampak dan tak tau pon...

Khairy Jamaluddin plak.... penggangur yang kaya... bisnes (proksi) dier berlambak... Ketua Pemuda UMNO plak tue... memang Ahli Parlimen... ader karisma sebagai pemimpin... dah dilatih sebagai Askar Wataniah...

So... kesimpulannya... Khairy Jamaluddin lebih layak menjadi Timbalan Menteri... gua sokong Khairy Jamaluddin jadi Timbalan Menteri... malah karisma Khairy Jamaluddin lebih terserlah berbanding beberapa senator yang dilantik menjawat jawatan Timbalan Menteri.... walaupun GOMO ngan ParpuKari tak suka Khairy Jamaluddin masuk dalam kabinet.... tapi... gua peduli apa... gua sokong KJ... pergi mampus sama GOMO ngan PARPUKARI... hahaha...

AdukaTaruna pun rasa gua sure sokong KJ menjadi Timbalan Menteri.... Wak AlBanjari... hahaha.. biasa la.. dier sure tak sokong gua punya cadangan ... hahaha... Cenangau sure sepakat ngan Wak AlBanjari ... Perakkume... gua tak dapat baca pandangan dier... hahaha... blogers Aduka5 seperti biasa la ... dier ikut mood... hahaha... yang lain... gua tak tau... apa-apa pon aaa......jangan marah aa....

Woi Najib Razak.... kalu lu nak menang besar kat PRU13 dan dapat sokongan akar umbi pemuda/puteri UMNO dan rakyat... sila lantik Khairy Jamaluddin menjadi Timbalan Menteri dengan kadar segera.... kalu tidak... nahas la UMNO/BN nanti...

2 comments:

  1. yes.absolutely.malah kadang2 dia nampak lebih "smart" dr ketua pemuda PAS..

    ReplyDelete
  2. Bhai Restless..

    Yup .. sudah semestinya...

    Gua menulis pasai ader point... sebab tue la... KJ memang ader potensi dan karisma...

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

YouTube CipanTapirTenuk

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1