Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

15 June 2010

Sebelum Dan Sesudah

Bhai... nih gua nak tanya lu orang la.... apa pandangan lu orang tentang perkara sebelum dan sesudah nih... camnie...

Kalu sebelum kaya pun orang lain susah nak mintak tolong .... nanti sesudah jadi kaya sure teruk lagi nak mintak tolong...

Kalu dah sebelum jadi Ahli Parlimen... pun rakyat susah nak jumpa.... nanti sesudah jadi Ahli Parlimen... lagi teruk la rakyat nak jumpa...

Kalu dah sebelum jadi Wakil Rakyat... pun rakyat susah nak mintak tolong .... nanti sesudah jadi Wakil Rakyat .... mmm... lagi teruk la rakyat nak mintak tolong...

Kalu dah sebelum jadi Perdana Menteri... pun rakyat susah nak tanya soalan/pandangan.... nanti sesudah jadi Perdana Menteri ... agak-agaknyer la... sure lagi teruk la rakyat nak tanya soalan/pandangan...

Kalu sebelum jadi Perdana Menteri pun dah terlampau sibuk.... sure sesudah jadi Perdana Menteri nanti... lagilah sibuknyer.... sampai takder masa dah...

Aper ker jadahnyer susah sangat nak bagi masa tak sampai seminit dua untuk jawab soalan... aper yang susahnyer nak bagi pandangan... aper yang pusing-pusing sampaikan macam sibuk sangat nak kejar masa... aper yang kalut sangat nak jawab soalan.... awat... takut kantul ka....

Bhai.... The best leader is the one who always hear what others want to say and take right action toward the best interest of the mass. The better leader is the one who can answer any question pertaining the community/nation and/or his political party.


The worst leader is the one who normally flip-flop in his decision while making lame excuse on anything (including lying to his community and/or his political party).

Jadi.... aper ker jadahnyer Hadi Awang nih tak nak luangkan sikit masa (5 minit pon jadi la) kat rakyat yang nak tanya soalan kat dier... Rakyat nih la yang akan menentukan kedudukan dier... rakyat nih la yang mengundi... dier naik pon sebab rakyat... jadi memang rakyat berhak untuk diluangkan masa.

Tengok SINI, SINI dan SINI.

9 comments:

  1. klu nak layan sorang rakyat kene luang 5 minit kalau nk layan +20 juta takyah byk la 1k pon cukup la rakyat m'sia agaknya x buat keje PM kite .. kakakaka..

    tindakan TGHH itu btol.. sbb yg nk btanya tu pon bknnyer ikhlas berdasarkn tulisan d blognya watpe nk layan..

    lain kali buat la secara formal.. klu pemintak sedekah dia x layan bole la bg persepsi buruk pd TGHH...gua pon angin

    apara ..lu je la jd piyem @ pesiden..

    pesokong UG.. (hehehe kasi lu panas)

    ReplyDelete
  2. Bhai Anonymous,

    Gua biasanyer tak layan comment mereka2 yang takder telor (guna ID Anonymous nih)... hahaha..

    Tapi dalam kes lu nih... takper la...

    Okeh... ini jawapan gua.... kalu soklan yang pedek camtue pon Hadi takleh nak luangkan masa... lu ingat dier akan bagi masa ker kalu buat ikut protokol..... bhai.. berapa kali dah dier ubah masa.... janji nak datang.. alih-alih... hilang pi oversea... hahaha....

    Awat.... lu ingat hilang seri ker kalu layan sekejap walau 5 minit.... aper daa...

    Woit... baca balik gua punya artikel la kasi paham betul-betul...

    Gua takder hal la kalu lu ngaku lu penyokong MU ker... Liverpool ker... Chelsea ker... Brazil ker.... UG ker.... hahahaha..

    ReplyDelete
  3. bro??

    lu tak turun tolong Aduka ka??

    hehe..

    berapa persen??

    nak jawab macam mana ni?? wakaka...

    presiden tak nak jawab kaa..
    atau lu tak tak dengar penjelasan sebelum ni???

    hehe..

    kalu lu mampu..

    jatuhkan TGHHA...
    kalu yang nak langgar pun 3 orang je.. wakaka...

    uish.. bila nak jatuh nyerr...

    macam mana nak brainwash perwakilan??

    hahaha...

    perjuangan ISLAMIC state..
    tapi sunnah alam pun tak betul..
    hehehe

    ReplyDelete
  4. Bhai SearchForHeaven...

    Gua stakat nih bagi moral support... sebab ader kekangan masa dan kerja... InsyaAllah dilain masa gua pon join terjah gak... hehehe...

    Sorang ker.. bertiga ker... yang penting kerja dah dimulakan... itu yang penting...

    Lagi penting.... kita tak mau Perwakilan PAS jenis perangai UMNO/BN... angguk-angguk geleng-geleng... macam burung belatuk... kita nak yang "amar maaruf nahi mungkar" ....

    Kita jugak taknak Perwakilan PAS jenis suka rebut jawatan.. tapi penghasilan takder... spesis UMNO/Bn takder tempat dalam PAS okeh.. hahaha

    ReplyDelete
  5. alo bai...

    kalu lu x nak Anonymous komen lu bole buang kolum Anonymous kat bwh tu tak yah jd ngang sgt... klu x tau gi blajar ngan aduka...

    woii lu pon kene baca2 wa nyer komen btol2... jd blogger kene la paham yg berlapis2 bila orang komen jgn nk orang paham lu jer baik takyah bukak ruangan komen...hAhhahaha....

    errr nk tanya yg komen lu ni dgn letak nama samaran tu lu kenal ke dgn dewang anak sape & ape yg lu dpt hehehehe.... apara itu pon susah mcm telur lu hilang plak...

    x publish pon takpe la wa jwban ni...

    pesokong UG.. (hehehe kasi lu panas)

    ReplyDelete
  6. Bhai Anonymous..

    Bukan gua tak reti buang benda tue.. tapi kalu gua tak letak nanti... ader plak mangkuk kecik ati pasai takleh nak letak URL blog dier... hahaha...

    Sohih.. lu tak paham apa yang gua tulis kat atas tadi... macam tue la jugak orang tak paham apa yang AT maksudkan kat blog dier... hahaha... kayu..kayu..

    Gua memang paham apa yang lu tulis... cuma gua mintak lu baca balik apa yang gua tuliskan kat atas tue... itupon kalu lu nak baca... kalu tidak... lantak kat lu la..

    Gua tak kesah sesapa letak nama samaran pon... itu dah kira berani... dari langsung tak letak aper-aper... kira macam ...yang letak nama samaran tue ader la telor sebesar burung puyuh... yang guna anonymous nih.. sebesar telor cicak pon takder... hahaha

    Hahahahaha....

    ReplyDelete
  7. woi bhay

    ko pon jenis tertutp gak sebab bila ko tak mau layan komen Anonymous , belum lagi jd PM atau kepala parti kalau jadi silap2 pemintak sedekah pon ko tak layan sebab tiada identiti lepas tu siap kutuk lagi mcm orang2 yg komen d atas tu...

    cakap tak serupa bikin

    sori bhay nak tanya sikit
    "nama samaran tue ader la telor sebesar burung puyuh.."

    betul ke nama yang mak ko bagi dlm surat beranak ialah C++ klu bukan..

    hahahaha baru aku perasan ko punya telur... hahahaha

    ReplyDelete
  8. Bhai Tibecti..

    La... ader jugak jenis mangkuk nak komen kat sini... jenis tak paham bahasa.... woi... nih gua copy paste kan apa yang ditulis kat atas ruangan nak comment nih...

    " Leave your comment

    Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa..."

    Biler plak gua tak layan anonymous... tue yang gua layan tue aperhal.... lu ader pi skolah ker idak nih.. nih gua rasa lu punya serban dan kopiah banyak ketat nih,... kasi longgar la skit... baru la kepala tue boleh clear peralihan darah nyer... hahahaha...

    Nih yang gua lepaskan semua orang punya komen kira okay la... gua takder sekat pon orang nak komen kutuk gua ker... aper ker... janji komen gua tak blok....

    Lagi satu... lu dah baca ker sampai bawah blog gua... dier ader tulis.... "blog ini blog gua.... jadi suka gua la apa gua nak tulis...."

    C++ tue ko paham ker idak maknanyer... kalu tak paham... pi blaja balik... Memang la nama samaran untuk blog nih.. dan memang ader link ngan nama gua sendiri di blog lain... bhai... gua ader lebih 20 blog... Google mana ader kasi semua blog pakai nama sama sebagai tajuk... bodoh ker aper ko nih... spesis malas baca dan belajar... tue la... hahahaha...

    Bhai.. kalu lu pandai... sure lu boleh cari sapa gua dalam Internet nih... gua dah terlibat dalam Internet nih dah lama... sejak tahun 1987 lagi.. masa tue Internet kat Malaysia pon takder lagi... silap-silap.. masa tue ko masih lagi berak pakai pampers.... hahahaha

    Kayu punya mamat.... hahaha...

    ReplyDelete
  9. muhaha..tkleh nk blah.bior kelantak depa tu

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

YouTube CipanTapirTenuk

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1