Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

08 March 2016

Sesuatu Yang Menarik Berlaku Di Terengganu Hari Ini

Bhai/DeeDee semua...

Apa yang berlaku di Sidang DUN Terengganu hari ini adalah sesuatu yang menarik untuk dikaji...

Pertamanya ada satu usul Undi Tidak Percaya yang telah dibangkitkan oleh salah seorang ADUN didalam Sidang Dewan Undangan Negeri Terengganu hari ini.... Usul dibawa oleh Bekas MB Terengganu selaku ADUN Kijal.

Yang menariknya usul Undi Tidak Percaya ini dibuat sendiri oleh Ahli UMNO kepada MB Terengganu sekali ADUN Kuala Nerus yang juga daripada UMNO.. Dan nampaknya ianya mendapat sokongan dari anggota DUN dari kalangan parti Pembangkang di Terengganu...

Keduanya usul Undi Tidak Percaya ini ditolak dengan kuasa mutlak yang ada pada Speaker DUN Terengganu (juga dari UMNO) atas alasan tiada notis awal diberikan oleh pembawa usul berkaitan dengan perkara ini.

Yang menariknya Undang-Undang Tubuh Kerajaan Negeri Terengganu dan Perlembagaan Negeri tidak memperuntukkan bahawa perlunya notis diberikan terlebih dahulu bagi usul Undi Tidak Percaya.

Jadi sekarang ini jika kita perhatikan dalam konteks perundangan, tindakan Speaker DUN menolak usul ini adalah salah. Tindakan ini juga mengundang sama anda Speaker DUN boleh dikenakan tindakan dibawah undang-undang Negeri/Malaysia atas sebab salahguna kuasa.

Adakah Peguam Negara akan benar-benar berpijak diatas keluhuran undang-undang dalam menilai persoalan undang-undang ini. Kita faham kuasa Speaker adalah mutlak didalam sesuatu persidangan DUN namun ini bukanlah alasan untuk beliau menyalahgunakan kuasanya.

Apa pun yang berlaku. Malaysia adalah Bolehland.

*** Rujuk Sini ***

2 comments:

  1. Terengganu akan dapat menteri besar baru lagi...

    ReplyDelete
  2. Ini strategi serangan dari pelbagai sudut... haha.. kasi apandi bangang dgn najib takde telor pening

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Popular Posts

YouTube CipanTapirTenuk

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1