Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...
Get Your FREE Helium Hotspot

02 December 2018

Blogger Perak

Bhai/DeeDee semua...

Ader yang tanya pasai apa kebelakangan ni ramai Blogger asal Perak yang dah lay low ... atau mungkin retire..

Ini jawapan gua...

Gua memang rapat ngan ramai blogger yang asal Perak... satu negeri ngan gua.... macam Blogger ManjungMari, Yong Suka Kuning, Chor Sniper, Albanjari, Alhussyen, Libang Libu, OtaiManjung, MatSamanKati, Ronasina dan beberapa orang lagi yang kalu gua nak tulis cukup panjang senarainya...

Tapi gua tahu mostly ramai dikalangan Blogger asal Perak ni sama ada kerjaya tetapnya adalah ahli perniagaan, ahli akademik, penternak, penulis, kartunis, konsultan, jurutera, saintis dan ramai yang menjadikan bidang penulisan blog ini hanya sekadar peluang untuk mengeluarkan pandangan peribadi mereka.

Oleh itu dalam kekangan masa mungkin ada yang tidak sempat atau sudah kurang memanfaatkan blog sebab lebih menumpukan pandangan mereka di Facebook, Twitter dan Instagram. Sama macam gua jugak... gua pon lebih kerap di Twitter dan Instagram berbanding di Blog...

By the way... satu kelebihan yang ada pada blog adalah setiap penulisan itu akan kekal boleh di cari melalui mana-mana enjin carian seperti Google Search... tidak seperti FB, Twitter atau Instagram.

Pada gua penggunaan FB, Twitter dan InstaGram ini tidak menguntungkan dari segi jangkamasa panjang kerana cetusan idea dan pandangan yang kita buat tidak dapat dijejak oleh enjin pencarian... itu yang tak bagooshnya...

So.. sebab itu gua masih kekal menulis di blog (beberapa blog) untuk terus memberikan pandangan, pencerahan dan idea-idea kritis gua... Sebab pada gua apa yang gua tulis adalah satu pandangan dari sudut pandang yang berbeza... pandangan seorang teknologist yang pernah terlibat dalam kerja-kerja sebalik tabir bagi pihak Kerajaan Malaysia untuk golongan marhaen mustad'afin.

Kepada blogger yang lain... yer betul... periuk nasik kena la didahulukan... bukan Parti atau Kerajaan yang dok suap kita walaupun dah menang.... Hahaha.... kita tetap kita... tak daoat sekupang pon atas kemenangan ini.... Hahaha... Dedak bukan untuk kami....

P/S : Kumer tak balik Perak la Yong cuti sekolah ni... Hahaha.. anak kumer ader periksa..

7 comments:

  1. tqvm bro untuk info tu...blog yong suka kuning sama alhusseyn dah hilang dari radar..blog not found...sebab tu ingat memang dah simpan keyboard dalam peti besi...semoga mereka semua sihat alhamdulillah termasuk lu bro...hohoho...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Al Husseyn dah meninggal Bro..lepas baru hari tu.
      -naimutalib-

      Delete
    2. Innalillahi wainna ilaihi rajiuun...semoga ditempatkan bersama orang yang beriman & sentiasa di bawah lindungan rahmatNya...terima kasih atas perjuangan anda semua sehingga banyak korupsi yang dapat didedah sekarang...

      blogger pakatan, berjuang tanpa dibayar...dimaki tanggung sendiri, disaman tanggung sendiri, belanja maintenance pon tanggung sendiri...terima kasih para blogger yang ikhlas...

      bebas mengkritik...kalau pakatan buat salah pon boleh je balun...PBO boleh tahan lantang jugak...tapi buat semua tu, ikhlas untuk malaysia...terima kasih lagi sekali...

      Delete
  2. That P/S....is for yong suka kuning ye..hmmm ok

    ReplyDelete
  3. Dh rmai blogger yg aktif dulu2. Skrng dh diam sunyi. Tp blogger tulah yg naikkn pakatan rakyat & skrng pakatan harapan.

    bankami.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup...bankami pon dah nampak berubah beberapa bulan sebelum pru aritu...hohoho...

      teruskan mengkritik yang salah...walaupon dari pihak sendiri...jangan jadi macam walaun & macai...

      Delete
  4. Balik ke tak balik ke...x de makna pun.....suka hati lu la bro.....x balik terus pun lg bagus

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Popular Posts

YouTube CipanTapirTenuk

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1