Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...
Get Your FREE Helium Hotspot

19 September 2021

Gila Punya P. Ramasamy

Bhai/DeeDee semua...

Satu perkara yang jelas... P. Ramasamy nih adalah seorang rasis yang tidak terbuka mindanya... Betul dalam semua kaum di Malaysia memang ramai yang rasis... Tak kira Melayu, Cina, India atau lain-lain... Memang kuat rasisnnya... 

Yang menjadi masalah adalah puak rasis yang tak menggunakan otak dan sebenar-benar tidak turun padang dan ke lapangan.

Gilalah Punya Tuduhan


Dalam TLDM .... punya ramai Laksamana dan Komander dari kaum Cina.... Cukup ramai... ader rekod pun sejak zaman berzaman... memang takder rasis pon dalam Tentera Laut Diraja Malaysia. Malah ader pegawai dari kaum India yang lead the way dalam TLDM

Dalam TUDM pula.... ini memang rekod yang panjang... Punya ramai pegawai kanan berpangkat Mejar, Kapten dan sebagainya malah yang lebih tinggi pun ada dari kalangan kaum Cina dan India... Semua sektor diorang ader... persenjataan... juruterbang ,... malah mekanis pun ada.. semuanya ada dalam Tentera Udara Diraja Malaysia

Dalam TDM ... ader banyak cabang yang memiliki kaum India dan Cina dalam Tentera Darat Malaysia... paling ramai adalah dalam cabang Mekanis dan Artileri.... Malah siap ader ramai dalam Rejimen Renjer Diraja yang bukannya berbangsa Melayu... belum lagi masuk bab risikan (MIO) Kor Risik Diraja ....huhuhu.... itu lagi ramai...

Hanya dalam Rejimen Askar Melayu Diraja jer... satu-satunya cabang dalam ATM yang tiada kaum lain didalamnya... Ini spesial... dah namanya Rejimen Askar Melayu Diraja.... memang la takkan ader kaum lain selain Melayu....

Kalu nak... mohon la buat Rejimen Askar Cina Diraja ka.. atau Rejimen Askar India Diraja ka.... ader berani?? Berani ka nak penuhkan satu batalion anggota dalam tu??? Boleh buat ka??

Gila punya P. Ramasamy.

Tiada Kuota Kaum Dalam ATM




3 comments:

  1. Secretary General DAP, Lim Guan Eng, brother of Ismail Sabri Mr. Zamri apponited as NAFAS chairmaan can caused crony and nepotism skeptikal reformed of goverment.

    DAP also made history when the 'otai' of the party's founder, Lim Kit Siang, was certainly more lively with the presence of "his daughter" , Li Hui Ying, who was appointed as the Senator of the Senate representing Penang.

    Let's investigate the family of Lee Kwan Yew, the big brother of DAP in Singapore.

    Singapore's Lee Family and Nepotism
    Our Correspondent Feb 25, 2012
    Singapore’s ruling Lee family, apparently angered by a comment made on a Singapore-based blog Temasek Review Emeritus, has come down hard, with Prime Minister Lee Hsien Loong, his wife, Ho Ching, his brother Lee Hsien Yang, all demanding apologies for intimating that they have filled top government positions with family members.

    Lee Kuan Yew became prime minister of Singapore in 1959 and ran the place until 1990, when he stepped down to become a senior minister and then was appointed minister mentor by his son, with many of his critics alleging he has continued to run the island republic from behind the scenes.

    After an interregnum from 1990 to 2004 when Goh Chok Tong held the premiership, Lee Hsien Loong took over as prime minister and has led the People’s Action Party government since.

    Among other Lee family members who have held high positions in government are the elder Lee’s daughter, Lee Wee Ling, who is director of the National Neurological Institute.

    His other son, Lee Hsien Yang, was chief executive officer of Singapore Telecommunications from May 1995 until April 2007. He was appointed the chairman of the Civil Aviation Authority of Singapore in 2009.

    Ho Ching, Hsien Loong’s wife, has run Temasek Holdings, the sovereign wealth fund controlled by the Singapore Ministry of Finance, since 2002 after serving as president and chief executive officer of the government-owned Singapore Technologies.

    Although she has been criticized for some disastrous investments, including one in former Thai Prime Minister Thaksin Shinawatra’s Shin Corp that Fortune Magazine called a "spectacular misjudgment" as well as several others in flagging western investment banks, she has never been asked to step down.

    Malay voters unite against our enemies, and attack Singapore using a strategy of 'hatred' and how they insulted Malay and instituation.

    Understand the way DAP and the big brother DAP@ LeeKwanYew in Singapore make 'hatred' attacks, 'disparage' while slander the way they do.

    Time to teach Singapore bastard. Without Indonesia and Malaysia, Singapore is just a name. Thighten the relationship between Malaydia - Indonesia.

    Forget Singapore, it is good that diplomatic relations between Singapore and Malaysia are reviewed or the standard of relations is downgraded..!!

    ReplyDelete
  2. Puak-puak DAP India ni lah yang menjadi duri dalam daging dalam PH.
    Oran2 Melayu tidak akan menyokong puak2 ni.
    Tengok dulu masa PH mula2 jadi kerajaan, puak2 nampak macam orang mabuk todi.

    ReplyDelete
  3. Cerita byk pun x guna la bro keluar kan stat habeh cerita...,

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

YouTube CipanTapirTenuk

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1