Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...
Get Your FREE Helium Hotspot

22 September 2021

Satu Persoalan?

Bhai/DeeDee semua...

Satu persoalan yang boleh kita fikirkan bersama adalah apakah pendekatan untuk guru tak vaksin... Aderkah kita nak biarkan sahaja mereka langsung tak mengajar secara bersemuka? Adakah kita mahu membiarkan mereka mengendalikan hanya PdPR walaupun Covid-19 nih dah jadi "endemic"...

Atau kita bagi option kepada mereka untuk meninggalkan perkhidmatan perguruan?

Banyak sebenarnya yang kita kena lihat, kaji dan semak..... Keputusan tuntas kita kena buat... 

Beberapa hari lalu Kumpulan Bertindak Ibu Bapa Bagi Pendidikan (Page) menggesa kerajaan mempertimbangkan tawaran skim pemisahan sukarela (VSS) untuk guru-guru yang menolak vaksin tanpa alasan munasabah.



5 comments:

  1. kalau depa ditamatkan jnagan pulak paksa jugak cucuk itu ubat
    kalau Allah tak angkat ini musibah
    lu kata apa pun ndemik polimik komik
    maka tidak akan hilang

    sebagai penguasa islam orang yang terus ingkar perintah Allah dibiarkan
    ajar pula rakyat berjudi
    memang sial toi

    ReplyDelete
  2. Ni aper citer? Kat tempat saya ramai yg dah hijrah selepas amik vaksin. Yg bertambah sakit dan penat pun ramai malah ada yg potong tangan. Fasa 1 ramai yg dpt placebo sebab tu depa rasa vaksin tu ok.

    ReplyDelete
  3. Itula kelemahan muhyideng x jadikan vaksin itu wajib....bila ia di declare pendemic kena jadikan must..., bukan as you like...pm lemau.

    ReplyDelete
  4. Keje kerejaan selesaikan masalah.

    Jika gagal. Samalah juga kerejaan sebelum ni jadinya kerejaan gagal.

    Dan rasanya gagal juga... ha ha

    ReplyDelete
  5. Korang semua ni bodoh ke apa. Vaksin ni vaksin ujikaji. Tak terbukti berkesan pon. Aku igt mula2 nak cucuk dulu kata dah cocok takkan kena covid. Tup2 kena jugak covid. Lpas tu pusing kata ada tempoh matang. Lepas tempoh matang kalau kena covid pon tak kena stage 4 dan 5. Tup2 ramai je kena, meninggal pon ada. Ni nak tmbah dos ketiga. Kalau betul2 berkesan 1 pon cukup la. Adoi la melayu lemau malas nak mengkaji. Bodo smpai ke sumsum

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

YouTube CipanTapirTenuk

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1