Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...
Get Your FREE Helium Hotspot

26 November 2021

Kembali Berperang?

Bhai/DeeDee semua..

Apa yang kita pertikaikan sekian lama... ialah konsistennya sesebuah parti / ahli politik terhadap apa-apa isu terkait masalah masyarakat / negeri.

Dan inilah yang kita perhatikan telah berlaku sekian lama di Malaysia... dan ianya terlihat di Kelantan... bila isu Royalti Minyak menjadi satu benda penting dalam perjuangan Kelantan mendapatkan hak-hak yang sepatutnya dari Kerajaan Persekutuan...

Sekarang nih... PAS sedang berada dalam Kerajaan Persekutuan... Presiden PAS dan ramai lagi pemimpin utama PAS memang telah bersama Kerajaan Persekutuan... Apakah tindakan PAS dalam usaha untuk mendapatkan royalti bagi Kerajaan Kelantan? Adakah sekadar melihat sahaja atau ada tindakan tuntas??

Kita lihat dan perhatikan... aderkah kembali berperang??? atau sekadar senyap jer..??



4 comments:

  1. walau sesama islam
    kalau idup tak mau ikut apa yang dijanji dalam solat
    "Sesungguhnya salat, ibadah, hidup dan matiku hanyalah untuk Allah, Tuhan semesta alam.

    jawapnya mudah saja pi mampuih la lu semua

    ReplyDelete
  2. Hairan bin ajaib Jho Low lesap sambil Jho Low dan kaumnya bertepuk tangan menyaksikan kebodohan barua pemimpin Melayu bercakaran sesama sendiri dan kenapa keluarga dan keturunan Zety tidak didakwa dibawah AMLA.!?

    Ingat bahawa ini hanyalah baki dana yang dia dan anak-anaknya ambil daripada Jho Low dan bersembunyi di Singapura seperti dilaporkan oleh The Edge hampir RM700 juta.

    Jadi, kenapa suami dan anak Zeti tidak pernah didakwa atas AMLA dan kenapa PDRM MASIH menyiasat kes ini sejak pemuda UMNO membuat laporan polis pada Disember 2020?

    “Apa kesudahan siasatan terhadap keluarga bekas Gabenor Bank Negar?”

    Zeti adalah saksi utama dalam kes Najib dan menyembunyikan sekurang-kurangnya RM65 juta di luar negara untuk dirinya adalah lebih daripada RM42 juta yang Najib terima dalam akaunnya di Malaysia tanpa berselindung yang kemudiannya dibelanjakan untuk CSR?

    Acme Time kemudiannya diketahui dimiliki oleh Jho Low dan Eric Tan Kim Loong dan akhirnya membayar AS $ 16 juta (RM65 juta) kepada keluarga Zeti di akaun mereka di Singapura.

    Suami dan 2 anak lelaki menerima hampir RM700 juta dari Jho Low selama bertahun-tahun dan disembunyikan di Singapura.

    Polis Di-Raja Malaysia (PDRM) mengatakan mereka MASIH menyiasat perkara ini. (tidak pasti apa yang harus disiasat kerana polis Singapura sudah menyiasat dan SD yang ditandatangani oleh suami dan 2 anak lelaki itu adalah bukti)

    Singapura memberikan maklumat mengenai hal ini kepada Bank Negara Malaysia (BNM) (ketika Zeti masih menjadi gabenor) pada tahun 2015 tetapi tidak ada tindakan yang diambil di Malaysia sehingga sekarang.

    Malah Najib mengatakan bahawa dia tidak menyedari perkara ini dan baru mendapat tahu beberapa bulan selepas itu.

    Jadi mengapa fakta bahawa keluarga Zeti yang menerima begitu banyak wang daripada Jho Low selama bertahun-tahun tidak diberitahu kepada mahkamah dalam kes SRC.

    Setakat ini Pulis tidak mengatakan kat celah sudut mana Pulis menyiasat kes itu..!?

    Sekiranya 8 Dec mahksmah memutuskan membebaskan bossku dari tuduhan fitnah jijik oleh kartel Kerala Tun Mahathir maka Malaysia perlu bersedia yang Bossku akan diangkat menjadi PM kali ke 2.

    Amin

    #adalaguadalahlagi

    oopsss silap itu GV.. kikikik..



    #LingkupBoboiMelingkuplahTun

    ReplyDelete
  3. Rules Of Low Kerala. Rules Of Law celah mana Tun pakai..!?

    Tun Dr. Mahathir Mohamad diminta memahami terlebih dahulu Kanun Prosedur Jenayah sebelum membuat komen berhubung isu layanan berbeza pelaksanaan undang-undang antara Datuk Seri Anwar Ibrahim dan Datuk Seri Najib Tun Razak.

    http://chedet.cc/?p=3584

    Dalam tulisan Che Det The Rule of Law bekas Perdana Menteri itu mempersoal mengapa Najib tidak menjalani hukuman penjara dan denda walaupun setelah beliau dijatuhkan hukuman oleh Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur pada 28 Julai 2020.

    Seksyen 311 Kanun Prosedur Jenayah menyebut, ‘Penggantungan Pelaksanaan Sementara Menantikan Rayuan’ yang berbunyi:

    “… mahkamah bawahan atau hakim boleh menangguhkan pelaksanaan mana-mana penghakiman, perintah, sabitan atau hukuman sementara menantikan rayuan dengan syarat-syarat mengenai jaminan membayar wang atau melaksanakan atau tidak apa-apa perbuatan atau pengenaan apa-apa hukuman yang dijatuhkan oleh atau dalam penghakiman, perintah, sabitan atau hukuman sebagaimana yang difikirkan munasabah oleh mahkamah bawahan atau hakim itu.”

    “Berdasarkan kepada asas-asas yang diberikan di dalam permohonan peguam Najib inilah maka Hakim Datuk Mohd. Nazlan memberikan Penggantungan Pelaksanaan kepada beliau pada 28 Julai 2020.

    Seksyen 311 Kanun Prosedur Jenayah menyebut, ‘Penggantungan Pelaksanaan Sementara Menantikan Rayuan’ yang berbunyi:

    “… mahkamah bawahan atau hakim boleh menangguhkan pelaksanaan mana-mana penghakiman, perintah, sabitan atau hukuman sementara menantikan rayuan dengan syarat-syarat mengenai jaminan membayar wang atau melaksanakan atau tidak apa-apa perbuatan atau pengenaan apa-apa hukuman yang dijatuhkan oleh atau dalam penghakiman, perintah, sabitan atau hukuman sebagaimana yang difikirkan munasabah oleh mahkamah bawahan atau hakim itu.”

    “Berdasarkan kepada asas-asas yang diberikan di dalam permohonan peguam Najib inilah maka Hakim Datuk Mohd. Nazlan memberikan Penggantungan Pelaksanaan kepada beliau pada 28 Julai 2020,”

    Fitnah Dr. Mahathir, Najib bersalah dan perlu menjalani hukuman, tetapi Najib dilayan seperti orang tidak bersalah, tidak membayar denda atau dipenjara. Keistimewaan itu diberikan kepada Najib bila ia tidak diberikan kepada Anwar atau mana-mana pesalah lain dan ia sangat jelas peraturan undang-undang tidak dikenakan sama rata.

    Situasi sama turut berlaku ke atas Anwar apabila dijatuhkan hukuman penjara lima tahun atas pertuduhan meliwat bekas pembantu peribadi beliau, Mohd Saiful Bukhari Azlan oleh Mahkamah Rayuan pada 7 Mac 2014.

    Peguam Anwar juga memohon supaya beliau diberikan Penggantungan Pelaksanaan dan diterima oleh hakim.

    “Maka Anwar juga boleh terus bebas walaupun setelah dijatuhkan hukuman dan hanya menjalani hukuman setelah hukuman itu dikekalkan oleh Mahkamah Persekutuan pada 10 Februari 2015.

    “Oleh itu, apa yang berbeza di dalam layanan terhadap Anwar dan Najibnya? Malah, bukan setakat mereka berdua, ramai lagi telah diberikan Penggantungan Pelaksanaan..!?

    Rules Of Law Kerala digunakan semata mata ikut selera Che Det untuk Che Det dan terpakai untuk Che Det demi cita cita dan fitnah jijik Che Det. Mana mana rules of law yang tidak memenuhi cita rasa Rules of Law Che Det makna kata ia tidak terpakai untuk Che Det dan kroni Che Det..!! Puiii..!!

    Dalam kes barua betina Kartel Kerala bernama Zety dan keluarga barua ini dan juga Jho Low yg lesap tah ke mana sambil Jho Low tepuk tangan saksikan kebodoh bangangan pemimpin Melayu yang suka bercakaran sesama Melayu dan telah berjaya di baruakan oleh DAP@LeeKwanYew.

    Rules Of Law Karela Che Det ialah ber diam diri jadi setan bisu dan buat bodoh bangang macam tak ada apa berlaku sambil katakan pada seluruh dunia 'Ohh itu Bukan Salah Saya itu Saya Tak Tahu' itu salah orang itu dan orang ini..!!

    Ini lah ciri ciri pemimpin acah acah power Melayu Islamik yang patut dilingkupkan PRU 15 nanti. Barua DAP@LeeKwanYew sila beramboss..!!

    Barua DAP@LeeKwanYew wajib melingkup terusss dari Tanah Melayu..


    #adalaguadalagi

    oopsss itu hasgtag GV.. kikiki

    #lingkupBoboiMelingkupTunMahathir

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Popular Posts

YouTube CipanTapirTenuk

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1