Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...
Get Your FREE Helium Hotspot

23 March 2022

Rafizi Ramli Terkhilaf Isu Sapura Energy

Bhai/DeeDee semua...

Bukan semua sembang Rafizi Ramli tu tepat. Banyak jugak kelaut. Kita tau kekadang tu Rafizi Ramli terlihat lebih emosional dan pandangannya tidak strategik. Tapi biasa la... manusia kan... bukan semuanya tepat pada semua keadaan.

Bila Najib Razak beri cadangan untuk bantu Sapura Energy... ianya dilihat oleh Rafizi Ramli sebagai satu cadangan untuk bailout segolongan elit dalam GLC tersebut. Tapi pandangan Rafizi Ramli ini dilihat dalam sudut pandang yang sempit.

Sebab itu gua react dalam video ini... Supaya kita semua dapat lihat dalam konteks yang lebih luas. Kepada para pentaksub Rafizi Ramli...... gua gelak jer... sama macam kepada pentaksub Najib Razak.... gua pun gelakkan jer...

Hahaha..... bukak minda tue.... jangan taksub macam tak berakal... rugi la Allah Taala bagi otak tapi takmo pakai.

Sapura Energy - Jangan terpedaya lagi dengan idea ekonomi Najib, kata Rafizi

#SapuraEnergy #RafiziRamli #NajibRazak #Bailout #PNB #Petronas #OilAndGas #Petroleum #GLC #Pentaksub #CipanTapirTenuk #SocialCritics

3 comments:

  1. Apa yg patut kita buat dan apa yg SEBENARNYA kita buat selama ini cuma menguntungkan melayu2 elit dan kayangan. Melayu marhean salah sikit dihukum lebih drp patut. Adakah admin yakin sangat keadilan akan terlaksana dalam suasana politik masa kini? Dont be too naive. Golongan elit akan sentiasa pertahankan sesama mereka. Cuba admin perhatikan 2 kes berikut dan fikirkan dari sudut keadilan.

    1. ALOR SETAR – Seorang kakitangan Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) dan peniaga sate masing-masing dihukum penjara selama 12 tahun dan denda RM40,000 oleh Mahkamah Sesyen di sini hari ini atas empat pertuduhan menggunakan dokumen palsu, enam tahun lalu.


    2. SHAH ALAM : Mahkamah Sesyen di sini pada Selasa menjatuhi hukuman denda RM3 juta dan melucut lebih RM5 juta harta terhadap seorang pengarah syarikat bergelar Datuk kerana menggunakan dokumen palsu berhubung dua projek di Jabatan Kerja Raya (JKR) tahun lalu.

    Adly Kamarudin, 48, dikenakan hukuman itu selepas mengaku bersalah atas 10 pertuduhan pilihan yang dibaca di hadapan Hakim Rozilah Salleh.

    Jadi, yakin sangatkah admin bahawa pegawai2 kanan Sapura yg salah laku akan dihukum seadilnya. Sedangkan kes lembu kondo Shahrizat pun bebas berbelanja duit sapu sedangkan whistleblower Rafizi hampir masuk penjara!!
    Sekali lagi, dont be too naive...

    2.

    ReplyDelete
  2. Nak ke Gomen umno bekukan aset kroni? Najib mmgle byk buat idea bagus tp implementation tak telus.

    ReplyDelete
  3. Apa lu ingat org lain rugi tak pakai akal sbb lu pakai akal. Beri lah hujah kenapa pendapat rafizi salah bukan sekadar kata sudut pandangannya yg sempit. Sana mcm ngo umno kata kalau tak suka balik ke Chinalah.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Popular Posts

YouTube CipanTapirTenuk

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1