Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...
Get Your FREE Helium Hotspot

22 March 2022

Kemelut Kepimpinan Dalam PKR - Umpama Api Dalam Sekam

Bhai/DeeDee semua...

Pakatan Harapan perlukan parti komponen yang kuat dan stabil. Dalam keadaan sepatutnya... PKR perlulah menjadi salah satu tunjang utama dalam Pakatan Harapan selain dari DAP. Namun dalam keadaan PKR yang masih bergelut dengan kemelut kepimpinan... kita tidak nampak bagaimana caranya PKR boleh menjadi tunjang utama.

Rata-rata tiada bakal pelapis kepimpinan tua dalam PKR.. yang ada banyaknya tidak berfungsi.. dan ader agenda peribadi. Malah sokongan akar umbi pun sekadar buih dilautan sahaja... Ini realiti... tiada satu pun ada sokongan akar umbi yang benar-benar teguh...

So... kemana dan bagaimana hala tuju PKR nih... Dalam keadaan kepimpinan utama yang pincang... Anwar Ibrahim yang tiada pembantu... jadi kebanyakan arahan dan tugasan semuanya bergerak secara ad-hoc.

Rafizi Ramli dan Farhash Wafa Salvador? Hahaha... sekadar nama ja gah... tapi tak kemana pun... Ini realiti. Kedua--duanya sebenarnya jauh dari akar umbi... walaupun mereka dekat dengan echelon kepimpinan utama...

Hahaha.... Sedar diri lah...

PKR dan Pakatan Harapan - Kemana Dan Bagaimana Hala Tujunya

#PKR #PakatanHarapan #AnwarIbrahim #Kemelut #PerangDalaman #Farhash #RafiziRamli #TianChua #CipanTapirTenuk #SocialCritics

2 comments:

  1. Kes 1MDB ini elok tangkap dan rampas serta bekukan harta Taufik Ayman dan keluarga nya lagi di simpan lama lama lagi busuk bau kes 1 MDB ini..

    Dolu DoJ , Wall Straight Journal, CNN NST sekarang ni naik pulak nama FBI... depan bijik mata keluarga penyamun buat buat tak nampak...!

    Puiii..!!

    Apa pula istimewa Taufik Ayman suami pada Zety di mata agensi kerajaan Malaysia. Susah nak tangkap Zety elok kerajaan tangkap Taufik Ayman dan anak Zety.

    Siapa Gabenor BNM ketika itu? Kenapa Jho Low jadikan Tawfik Ayman iaitu suami Zeti rakan kongsinya?

    “Sebab itu mesti ada RCI untuk bongkar misteri ini"

    Soalnya kenapa Bank Negara lulus transaksi dana 1MDB ke luar negara tanpa di semak ketulenan akaun tersebut. Transaksi ke luar negara mesti ada kebenaran Bank Negara.

    Rakyat bertanya Rules Of Law apa yang digunapakai untuk Zety dan keluarga penyamun ini..!?

    The Edge juga mendakwa Tawfiq dipercayai antara rakan kongsi dalang 1MDB, Low Taek Jho dalam Abu Dhabi Malaysia Kuwait Investment Corporation (ADKMIC) ketika ia ditubuhkan pada 2007.

    Apa yang rakyat boleh harapkan jika ada 'Rules Of Law' berpilih pilih dan memilih bulu untuk bertindak..!? What is so special about Zety berbanding orang lain..?

    Kalau Zety bekas Gabnor semasa Tun berkuasa dan di lantik pula jadi Pengerusi PNB dengan gaji sangat lumayan.

    Nampaknya Zety sangat sangat istimewa di mata agensi kerajaan seperti SPRM PDRM dan AG.

    Elok lah tangkap suami Zety si Taufik dan anak beranak Zety hubung kait mereka dalam kes 1 MDB ini.

    Taufik dan anaknya bukan ada jawatan besar dan berpengaruh dalam Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA).Takkan Taufik Ayman juga dapat layanan istimewa seperti Zety.

    Kalau susah nak tangkap Zety sebab dia ex Gabnor Bank Negara dengan pengaruh hebat disekeliling nya.

    Elok tangkap Taufik Ayman dan anak beranak Zety saja.... Bangkai gajah kalau ditutup lama lama akan busuk juga.

    Kes 1MDB ini elok tangkap saja beku dan rampas harta Taufik Ayman dan keluarga nya lagi di simpan lama lama lagi busuk bau kes 1 MDB ini..

    KHALAS

    ReplyDelete
  2. Setuju, sebagai ahli dan penyokong saya rasa kecewa sgt. I rasa PH esp PKR kena banyakkan kursus motivasi, kepimpinan dan dalam hal ni, saya rasa elok adakan akta political fund tu. Maybe sebab takda duit ke? Ntah..

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Popular Posts

YouTube CipanTapirTenuk

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1