Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

14 February 2021

Betapa Tidak Bertanggungjawab ....

Bhai/DeeDee semua...

Rasanya ramai orang di Malaysia kenal dengan LEPAT (Ismail Ariffin) ... Mungkin ramai yang kenal atas gaya rambutnya ataupun kes beliau dengan Jabatan Agama Islam.... Ada yang kata Lepat ni tak solat... Ada yang kata Lepat ni sesat... Ada yang kata lepas nih mengamalkan Makrifat...

Apa pun persoalannya... satu perkara yang gua boleh respek dengan Lepat adalah beliau tetap berusaha untuk kekalkan agama dan aqidah anaknya yang telah terasing dengannya... Lepat tetap juga cuba kekalkan anaknya dalam Islam... itu gua respek... walaupun dengan macam-macam kekangan.... bahana dari berkahwin dengan wanita mualaf berbangsa Eropah.

Tapi... itu Lepat...

Berbeza pula dengan Sultan Kelantan (Muhammad Ke 5) yang bercerai talak tiga dengan isteri mualafnya yang berbangsa Eropah.... walaupun ada anak ... yang kemudiannya dinafikan sebagai anaknya tanpa apa-apa ujian DNA bebas telah dibuat.... langsung tidak berusaha untuk cuba walau sedikit pun mengekalkan agama dan aqidah anak tersebut dalam Islam.... Penceraian talak tiga sekalipun bukanlah menjadi satu halangan untuk cuba berusaha mengekalkan aqidah dan agama anak tersebut...

Bekas Isterinya (Oksana) diketahui masih bergelut untuk mengekalkan keimanan sebagai seorang Islam ... Ini telah dijelaskan beberapa kali olehnya dalam banyak temuramah.... Kita faham kekangan yang dihadapinya... tapi sebagai bekas suami.... takkan tak ada langsung perasaan nak membantu mengekalkan aqidah dan agama bekas Isteri? Sungguh tidak bertanggungjawab lah ....

Kalau pun anak tersebut dikatakan tidak sah taraf.... takkan tak ada dalam hati sedikit pun untuk cuba menyelamatkan aqidah dan agama seorang anak.....

Sungguh menyedihkan lah...

Bukanlah tujuan artikel ini ditulis untuk menghina atau merendahkan taraf seorang Sultan tapi sebagai seorang Ketua Agama Islam Negeri, adalah wajar baginya cuba untuk menyelamatkan aqidah dan agama seorang anak kecil... walaupun beliau tidak mahu mengiktirafkannya sebagai zuriatnya.3 comments:

 1. Dulu masa jadi sultan negerinya ke main low ptofile lagi... bila jadi agong pun low profile juga... suma orang puji terutama anak negeri... bila jumpa Russian pussy hilang tengkolok tak kemana... masa ni anak negeri wat tak reti...

  alahaii...

  ReplyDelete
 2. In hindsight, aku puji sultan kelantan cara dia handle tun kutty. Itu patut cara PH handle kutty sekarang. Jangan bagi muka langsung. And who the hell is reggie apanama?

  ReplyDelete
 3. dunia punya cerita
  kulit nmapak elok tapi dalam bulum tentu

  Di antara manusia ada yang mengatakan: "Kami beriman kepada Allah dan Hari kemudian", padahal mereka itu sesungguhnya bukan orang-orang yang beriman.
  Mereka hendak menipu Allah dan orang-orang yang beriman, pada hal mereka hanya menipu dirinya sendiri sedang mereka tidak sadar.

  hukum baru keluar
  baksin harus jadi tak payah paksa orang

  NASHVILLE: Seorang doktor dilaporkan meninggal dunia sejurus selepas menerima suntikan dos kedua vaksin Covid-19 yang dipasarkan oleh syarikat perdagangan farmaseutikal, Big Pharma.

  Vaksin Covid-19 itu dipercayai masih dalam peringkat kajian, tidak mendapat kelulusan dan tahap keselamatannya tidak jelas serta disahkan.

  Lapor portal Before It’s News, Dr.J.Barton Williams, 37, yang merupakan pakar bedah dari Memphis, Tennessee meninggal dunia selepas menerima suntikan dos kedua vaksin Covid-19.

  Williams disahkan meninggal dunia di Hospital Baptist Memorial di Memphis akibat sindrom keradangan multi-sistem.

  Jelas laporan itu, Williams jatuh sakit beberapa minggu lalu dan dirawat oleh Dr. Stephen Threlkeld di hospital tersebut.

  Menurut Threlkeld, pakar bedah itu meninggal dunia pada 8 Februari lalu kerana sindrom keradangan multi-sistem, suatu keadaan yang biasanya menjejaskan sistem daya lawan jangkitan (imun) dalam kalangan kanak-kanak.

  “Sistem imun menyerang tubuh badan menerusi pelbagai cara dan mengakibatkan kegagalan pelbagai organ.

  ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Popular Posts

YouTube CipanTapirTenuk

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1