Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

24 February 2021

Sejarah Memang Ditulis Oleh Orang Yang Menang

Bhai/DeeDee semua...

Gua dah baca buku Sejarah Tingkatan 4 Kementerian Pendidikan Malaysia... yang katanya memanipulasikan fakta dengan mengagung-agungkan pihak komunis sebagai pejuang kemerdekaan.... Gua dah baca...

Dan gua dapati benda yang ditulis itu adalah fakta... fakta sejarah yang cuba digelapkan sejak sekian lama...

95% daripada cerita dalam dua mukasurat tue menceritakan tentang PKMM yang diketuai oleh Ahmad Boestamam dan Ishak Haji Muhammad... yang dilabelkan sebagai Puak Kiri oleh British... dan MPAJA serta Force 136

hanya 5% jer yang citer tentang Kuomintang dan PKM.... sikit sangat... dan apa yang diceritakan memang fakta sejarah...

Rupanya buku sejarah di Malaysia hanya boleh menceritakan sisi dari British dan UMNO serta MCA/MIC ja... yang lain tak boleh... macam la rakyat tak tau apa deal British dengan UMNO dulunya... benda sorok lama-lama akan bocor juga..

Sama macam manipulasi cerita penentangan di Perak yang menyebabkan JWW Birch maut.... selama nih citer tentang betapa hebatnya Datok Maharaja Lela dan Datok Sagor yang kononnya menggerakkan penentangan... walhalnya semua ini berlaku sebab tak boleh nak kutip cukai jer... Hahaha.. dan yang buat kerja pulak adalah hamba abdi (Si Putum)

Huhuhu... lawak la... nak kontrol buku sejarah... dan nak manipulasi sejarah... tapi lambat laun akan bocor juga akhirnya..

Ini pula jawapan dari Dr Maszlee Malik. berkenaan isu ini...



3 comments:

  1. Cuma nak tambah bhai masa perang parang panjang di tebing sg perak selepas jepun kalah perang memang betul berlaku antara cina dan melayu. Tapi yang betul2 tolong orang melayu masa itu adalah askar2 punjab yang beragama islam. Walau pun pahit tapi hakikat kena telan juga.

    ReplyDelete
  2. Peerg Tun buat video 10 dalil kesalahan PM macam nak umum esok nak puasa pulakkk.... satu pun rakyat tak hirau... pelik tak ada sekor pun yang sahut menyahut dari satu bukit ke bukit apa yang Tun bangkitkan... ada ke Tun bangkitkan Rules Of Law... masa tu tekak jadi kembang semacam perut tetiba memulas... tetiba bunyi creettt..!! dlm seluar..

    aahhhh sudah terkincit pulak dah...!!



    masa belum tgk video tu ok jerr perut dan tekak nihh..



    haramjadah orang tua ni... puiii.!!

    ReplyDelete
  3. apa pung ynag menantang melayu n islam adalah pengkhianat
    tak kira la dari apa bangsa pung
    kalau tak da puak radikal ekstrim untuk merdeka tak
    rasa la british nak bagi kat puak pilihannya

    jngan anggap perkataan radikal ekstrim ini semuanya burok
    ada baiknya ikut keadaan
    jnagan jadi gobek

    sejarah memang ada cuba diselewengkan olih kerajaang dunia mana pung

    terbaru dari seberang

    Setelah pengosongan dari para pedagang di rest area KM 50 tol Jakarta-Cikampek, kemudian berlanjut dengam perusakkan bangunan agar tidak bisa digunakan, lalu penutupan bagi yang singgah, akhirnya bangunan itu kini seluruhnya telah diratakan dengan tanah.
    Habislah saksi bisu pembunuhan dan pembantaian enam anggota laskar FPI oleh aparat Kepolisian

    Secara hukum merusak dan menghilangkan barang bukti tentu berisiko. Seluruh dinding bangunan rest area Km 50 tol Jakarta-Cikampek adalah Bukti. Penyidikan belum dilakukan, merusak dan menghilangkan barang bukti sama dengan menghalangi penyidikan. Ini akan menjadi kasus tersendiri. Pasal 216 KUHP menghadang. Begitu juga dengan delik perusakannya yang terancam Pasal 233 KUHP.
    Lumayan ancamannya 4 tahun Penjara.

    saksi bisu pun takut

    Dan sesungguhnya Kami telah menurunkan kepada kamu ayat-ayat yang memberi penerangan, dan contoh-contoh dari orang-orang yang terdahulu sebelum kamu dan pelajaran bagi orang-orang yang bertakwa.

    kerajaan Allah tak pernah takut ngan sejarah mansuia
    malah diceritakan untuk jadi pelajaran
    hnaya kerajaan mansuia suka sorok sejarah

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1