Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

28 February 2021

Lelong, Lelong

Bhai/DeeDee semua....

Ianya adalah satu rahsia terbuka bilamana kita semua tahu kenapa dari 12 Januari 2021... dimana Kerajaan Malaysia dengan sokongan YDP Agong melaksanakan perintah Proklamasi Darurat 2021.... hahaha

Walau apa pun hujah yang dikemukakan oleh mana-mana pihak... kita tidak dapat menolak bahawasanya tindakan Proklamasi Darurat 2021 itu dilaksanakan sebab Muhyiddin Yasin telah hilang majoritinya di Parlimen... Tak kisah la macam mana pun Muhyiddin Yasin atau YDP Agong nak bawak cerita apa pun... ianya tetap tidak boleh mengubah persepsi rakyat yang mengatakan bahawa ianya semua adalah sekadar untuk melengahkan masa...

Dan ianya terbukti bilamana kita semua tahu urusan jual beli sokongan telah dibuat sepanjang masa itu.... walau macam mana cara dan teknik yang mereka gunakan untuk urusan jual beli sokongan ini... ianya tetap memang berlaku...

Maka kemuncaknya urusniaga pembelian sokongan itu kita dapat lihat hari ini.... Hehehe...

Dan betullah seperti apa yang diperkatakan selama ini sebagai satu rahsia terbuka (open secret) dalam politik Malaysia... yang mana kononnya diarahkan oleh YDP Agong supaya jangan berpolitik... maka tetap ianya berlaku....

Hehehe.... persoalannya sekarang nih.... berapa puluh juta RM agaknya nilai sokongan itu?? RM10 juta?? takkan la kot?? rugi aaa kalu hanya bernilai RM10 juta... kurang-kurang RM70 juta keatas.... hahahaha

Hahaha.....

Cuma satu ja nak tanya nih.... Pengerusi PKR Sarawak pulak telah dibeli pada harga berapa??? Hahaha... semua ini adalah orang-orang yang dicalonkan dan disokong asalnya oleh Rafizi Ramli.... Hahahaha



6 comments:

  1. Dlm msia ni ada rafizi je ke? Move forward la bro...

    ReplyDelete
  2. Kerajae melayu isle (jual) beli sokongan. Apa fatwa menteri agama? Tak perlu tanya presiden pas, dah tahu jawapan dia....

    ReplyDelete
  3. Bhai, kedai nombo dah bukak kan...Yidin bijak dia beli no big 1 diJohor 1 diSarawak jadi dia dah tak goyang, Nwar beli 3 no small diJohor, boleh buat apa??? Patut dia beli no big baru Yidin goyang....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jgn konpiden sgt yidin. Tunggu bila parlimen bersidang. Jgn lupa makan ubat ya mr pm

      Delete
    2. Lain kali beli 5 big 5 small. PRU akan datang nie akan meriah ngan calun bebas sebab valuation Adun dan MP akan menjulang. Highest bidder wins. Apa? Rakyat? Amende tu?

      Delete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1