Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

25 February 2021

Satu Persoalan Tentang Vaksin

Bhai/DeeDee semua....

Gua nak tanya la.... Satu "vial" vaksin tu untuk satu orang rakyat ka atau berkongsi dengan ramai orang.... Dan kalu satu "vial" vaksin tu untuk ramai boleh... jadi berapa orang sebenarnya satu "vial" tue??

Bagaimana dengan risiko tercemar atau jangkitan?

Bagaimana pula dengan kosnya?? Sebab setahu gua la... biasa satu "vial" vaksin tue adalah untuk satu orang penerima jer... takder risiko tercemar... takder risiko jangkitan.. boleh guna satu jarum suntikan jer...

Cer habaq mai...



4 comments:

  1. https://www.thepatriots.asia/kenapa-jarum-suntik-vaksin-pm-berubah-warna/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=kenapa-jarum-suntik-vaksin-pm-berubah-warna

    ReplyDelete
  2. setahu saya dan pernah ikut paramedic bagi suntikan vaksin untuk jemaah haji, ada yg jenis vaksin satu vial untuk satu orang saja, ada jenis vaksin yg satu vial boleh suntik untuk 8 orang, yg guna vial 8 orang, picagari akan ditukar pada setiap suntikan dan tidak akan ada pencemaran berlaku...insyaAllah

    ReplyDelete
  3. Kalau trump yg jelas menang selamba msm, badan kehakiman, electoral college, fbi mengatakan biden yg menang walau pilihan raya jelas dgn bukti sarat penipuan boleh percaya lagi ke dgn uncle sam ni. Ada kah kebetulan semua big pharma, msm kepunyaan yahudi? Kenapa ada kosher vaksin khas utk yahudi? Kenapa kali ini vaksin rna ni tak menggunakan kuman separa sedar dan kali ini menguatkan daya imuniti tubuh dan booster utk vaksin kedua selepas 14 hari. Knp kerajaan kelam kelibut mempercepatkan proses vaksin dan adakah ugutan dari negara kuasa besar atau keuntungan semata2. Pelik.

    ReplyDelete
  4. POLITIK SORGA VS POLITIK MENEMPEK

    MAHATHIR HANYA MENEMPEK KETIKA RAKYAT MENENTANG REGIM BN... CARI 'PERUMAH' UNTUK MENEMPEK ATAU MENETEK..!?

    Pada waktu ini, Mahathir tiada. Dia ketika itu mnyokong Bn. Dia dtg bersama rakyat marhaen di dlm PH disaat menjelang PRU14. Dia tak pernah lalui kesusahan dan ujian seperti orang lain, jauh sekali mahu dibandingkan dgn Anwar. Dia join PH waktu kita diambang kemenangan. Dia basuh kaki je masuk PH dan diangkat jadi PM.

    Kemudian dia angkat kaki untuk tumbangkan kjaan PH dengan bantuan pengkhianat. PRU15, diharamkan Mahathir berada dlm saf dan jemaah kita.

    Dah abis susu tetek perumah lama(PH) Tun sebat dan rembat maka Tun pun tinggal kan tetek itu... sekarang Tun tengah cari dan cuba menempek 'perumah' susu tetek yang lain pula..

    kikikiki... kikiki

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1