Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

08 May 2021

Hek Eleh. Buat-Buat Tak Tahu

Bhai/DeeDee semua...

Dulu masa mamat nih dok pegang jawatan Menteri .... apa jer yang dier tak buat ... sembang lar kata dier tatau aper campurtangan orang politik dalam perkhidmatan awam...

Serupa bangsat ja...

Skrang boleh kata dier tak paham aper itu campurtangan orang politik dalam pengurusan dan perkhidmatan awam... Poodah la... Ini serupa macam sendiri berak tapi takmo nak ngaku tahi dier sendiri... Aper daa...


Bangsat betul lar...



3 comments:

  1. Tak semesti cayor cakap omputeh tu cerdik. Tapi kalau mamat ni memang cerodik buah pelior.

    ReplyDelete
  2. Enemy at my gate : Pepatah orang putih berbunyi “If you have friends like Singapore you don’t need enemy” atau maksud dalam bahasa Melayu nya “kamu tidak perlu kan Musuh jika kamu berkawan dengan Singapura”. Mengapa perlu ada musuh jika sahabat mu sendiri berkelakuan seperti musuh. Namun begitu lah kenyataan nya.

    Singapura amat bernasib baik kerana memilki sebuah parti proxy DAP melalui baruanya PejWang, PKR dan PAN di Malaysia yang boleh membantu untuk mencapai cita cita masa depan nya.

    Walau pun di Negara jiran kita ada orang Melayu tetapi mereka tidak dapat Malaysia jadi kan proksi untuk bangsa Melayu. Kerana apa.!?

    Sebabnya orang Melayu Singapura menjadi contoh untuk di lihat oleh orang Melayu Malaysia sebagai yang di tindas, maka ramai lah pihak melenting dan membidas kenyataan itu.

    Melayu Singapura sendiri yang menjawap dengan mengata kan mereka semua maju, berjawatan tinggi tanpa perlu kan tongkat dan bantuan subsidi.

    Amat betul lah kata mereka , tetapi mereka lupa jika mereka berjaya menjadi engineer, doctor atau pun saintis sekali ia lah mereka tetap melapor kan diri kepada orang atasan mereka yang berbangsa lain.

    Berikan kami nama seorang di kalangan Melayu Singapura bergelar ahli perniagaan berjaya bertaraf billionaire di Singapura setaraf taikun taikun billionaire kaum Cina di Malaysia.

    Kalau ada sila namakan taikun billionaire Melayu di Singapura itu. Berikan fakta profile dan biodata billionaire Melayu Singapura itu.

    Di Malaysia ramai taikun orang Cina jadi billionaire sebab 22 tahun 22 bulan di beri muka berlebih lebihan oleh pemimpin Melayu yang dulu dijulang ultra Melayu tapi akhir sisa nyawa melutut jadi barua DAP@ LeeKwan Yew.

    Singapura selalu dijadikan idola oleh parti DAP dan Kaum Cina di sini dengan bantuan barua mereka kalangan Melayu dalam Parti PejWang, PKR dan PAN kejayaan sulung mereka adalah berjaya bila akhirnya ISA dimansuhkan.

    Di Singapura PAP sebagai pemerintah masih lagi mempraktik hukuman ISA yang zalim, dan PAP ada lah abang kepada DAP. Peliknya barua2 melayu DAP ini senyap sepi buta mata hati.

    Nampak tak betapa licik game mereka, game serampang dua mata di Singapura ISA kekal tapi di Malaysia berantakan untuk dimansuhkan. Parti DAP dengan bantuan khadam Melayu mereka dalam PKR, PAN dan PejWang pula yang terkinja kinja memansuhkan hukuman ISA.

    Membarai kan apa apa sahaja yang berbau Islam dan Melayu ada lah “main targert” proksi mereka disini yang ditunjangi PAP Singapura.

    PH melalui parti PejWang , PKR kesemua pemimpin utama parti ini dan anak cucu masing masing ada ciri ciri pejuang anutan Pluralisma agama , Liberal, COMANGO, G25, Gay dan LGBT.

    Parti PAN oleh Mat Sabu yang ada bau bauan syiah pula menyanjung aspirasi perjuangan DAP@PAP dalam Pakatan Harapan sebagai abang besat di Malaysia.

    Apakah tujuan negara jiran masih mengekalkan hukuman ISA? Siapa musuh mereka? Orang cina? Orang Melayu?

    Melayu di Malaysia harus faham betul betul sesuatu isu. Kenali Musuh orang Melayu dan barua suruhan DAP@Lee Kwan Yew yang sedang membatu api kan sesama Melayu utk pecah belahkan kesatuan Melayu.

    Kuatkan azam sedarkan pengundi muda melaya PRU 15 kali ini pastikan nama nama pemimpin utama itu dalam PKR, PAN dan PejWang dilenyapkan terus dalam peta politik Malaysia.

    #BaruaDAPberertibaruaLeeKwanYew

    ReplyDelete
  3. Tunggu hamid bador jawab dan bagi contoh2.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1