Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

26 May 2021

Perang Akan Bermula Kembali

Bhai/DeeDee semua..

Hahaha..... Tajuddin Abdul Rahman dah kena pecat daripada jawatan Pengerusi Prasarana Berhad.... Mana taknya ... perangai macam bangang dibuatnya ketika menjawab soalan masa Press Conference berkenaan kes kemalangan LRT tempohari...

Boleh pulak dier ketawa dan bagi komen sinis... macam takder empati dengan mangsa kemalangan.

Huhuhu

Lepas nih... boleh la Tajuddin Abdul Rahman nih buat perang balik... Abis la Muhyiddin Yasin... Abis la..

Langkah dan bunga silat dah bukak balik... jangan main-main...



6 comments:

  1. Mne la tahu dpt jd Menteri pulak lopeh ni ha.... hari bin biru.

    ReplyDelete
  2. ako rasa dia akan cium tangan Tun Mahathir ... nape tak caye yer...


    kikikikiki

    ReplyDelete
  3. Sekiranya beliau ada cock pasti berkokok AP mangkok ni.

    ReplyDelete
  4. Sekiranya beliau ada cock pasti berkokok AP mangkok ni.

    ReplyDelete
  5. perang nak jaga temolok tak puas puas lagi
    manusia ynag tak insaf insaf
    dah tua tua pung
    kudrat dah tak ada harap napsu nyala nyala

    mana ada reti nak simpati ngan orang lain punya susah

    tugas akhbar lapor
    ynag cepat snagat nak napi tu pasai apa

    Kematian Ganapathy, dan kemudian kematian S Sivabalan…kejadian seperti ini amat mendukacitakan kami.
    Mana ada polis yang mahu menganiaya atau membahayakan nyawa tahanan?
    Saya mahu tegaskan: anggota dan pegawai saya tidak menganiayai atau mencederakan mana-mana tahanan.

    tu ynag ada kes duk jadi smapai kat mahkamah
    asik telepas apa hal
    sejarah tak menipu hnaya mansuia suka menipu

    ada jugak kes kes ynag polis snagkut
    dalam bab tahanan mati akibat dipukul/seksa

    keadilan tak kira kawang atau lawang
    keadilan untuk semua wajib ditegakkan
    bukan sunat

    hidup inagt sama dosa pahala
    tugas apa pun di dunia ada batu sempadan

    ingat perintah Allah
    Wahai orang-orang yang beriman, jadilah kamu orang yang benar-benar penegak keadilan, menjadi saksi karena Allah biar pun terhadap dirimu sendiri atau ibu bapa dan kaum kerabatmu.
    Jika ia kaya atau pun miskin, maka Allah lebih tahu kemaslahatannya. Maka janganlah kamu mengikuti hawa nafsu karena ingin menyimpang dari kebenaran.
    Dan jika kamu memutar balikkan (kata-kata) atau enggan menjadi saksi, maka sesungguhnya Allah adalah Maha Mengetahui segala apa yang kamu kerjakan.

    ReplyDelete
  6. Tindakan terhadap tajuddin ni lk 30 tahun terlambat, tetapi omputih kata better late than never. Tengoklah istana yg dia sdg bina. Mana dia dapat duit sebanyak itu? Adakah dia seorang ahli perniagaan unggul atau high tech enterpreneur world class? To be fair to him, ramai lagi penyamun/penyangak melayu terutama dari umno yg patut disiasat oleh badan penyiasat anti rasuah tulen, tetapi oleh kerana manipulasi politik yg menjijikkan, mrk terlepas bebas. Itulah sebabnya tahap rasuah/korupsi negara begitu kritikal. Dan yg paling menyedihkan, mrk semua mengaku beragama Islam....

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

YouTube CipanTapirTenuk

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1