Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

27 May 2021

Azalina Lebih Bertelur Berbanding Azhar Harun

Bhai/DeeDee semua...

Azhar Harun nih adalah kawan gua... Tak la rapat sangat tapi boleh la... Cuma gua kesal semenjak dier dapat kuasa menjadi Speaker dan Yang Dipertua Dewan Rakyat... dier punya nada dan cara tindakan dah tak sama macam apa yang dier perjuangkan dahulu... totally different..

Manakala Azalina Othman Said pula ... walaupun sekadar menjadi Timbalan Speaker dan Timbalan Yang Dipertua Dewan Rakyat... gua nampak Azalina lebih terkehadapan dalam nak memastikan bahawa adanya pemisahan kuasa antara cabang Legislative dan Executive.

Tu yang gua kata Azalina lebih bertelur berbanding Azhar Harun...

Walaupun Azalina Othman Said tu dari UMNO/Barisan Nasional.... itu isu lain... dalam kes Parlimen... Parlimen mestilah terus bersidang seperti dijadualkan tanpa ader halangan dan kekangan.. Kerana disitulah segala dasar dan perundangan serta hala tuju negara ini digubal...

Parlimen adalah penting bagi sistem demokrasi berpelembagaan.



6 comments:

  1. Kat Mesia ni ramai makhluk macam dia ni. Tak hairan. Dulu sblm dapat berpeluk2 dengan golonganelit dan kayangan bukan main lagi berlakon sebagai juara rakyat, pahlawan demokrasi dan hulubalang bangsa. Tapi bila dah dapat ghanimah dan pangkat terus LAYUUUUU>.. Ni dia the prime example of MELAYUUUU! 100% haprak dan 1 sen xblh pakai macam gak lebai2 dan tok guru2 sampul yang kuat bersorak tapi diam macam tikus bila dapat duit. SMH! Mereka ni lah golongan yang menjadikan orang melayu rendah martabat dimata dunia dan dipandang hina oleh bangsa lain. HAPRAK!

    Nick.

    p.s sesapa yang dok sanjung mat munafik ni dulu eloklah pakai topeng ultraman tutup muka bila dok kuar kat khalayak ramai. Pakai topeng Ultraman tu kurang memalukan (less shameful) dari menyanjung Mat hipokrit ni. Ish.. ish...

    ReplyDelete
  2. Makin menjadi jadi gambar bogel anak cucu kesayangan .....orang guna mask kat mulut... kau pulak pakai terlebih mask tempat lain ... hebat keturunan kayangan... konon pejuang Islamik

    akai ada...!?

    ReplyDelete
  3. Allah suruh tutup aurat ramai yang lawang
    lani kena tutup mulut hidung duk bau kehong
    apa kerajaan pimpinan Islam buat nak pilih anggota ynag Islam pun dari puak yang suka lawan perintah Allah terangan

    mana ada barokah kerajaang macam ni
    ynag pasti bayak rsauah ada la

    alahai sebab tampok pimpinan kerajaang bukan puak pkmb
    itu ynag ramai brtkokok
    cuba pkmb ynag pegang tampok

    perangai burok depa ni dah masyhurrr

    masa matjib ada kuasa dulu ramai pakat pertahannya walau salah
    bila matjib jatuh pakat lari tak tentu arah

    orang politik setakat nak cari habuan ramai
    tak bolih pakai


    ReplyDelete
  4. Akibat pilih kerajaan yg salah dan PM yg sendiri mengaku bod*h, balasan sedang menimpa kita. Rakyat terpaksa bertarung nyawa.

    ReplyDelete
  5. Betul2 langkah Sya(ra)iton!!!

    ReplyDelete
  6. Jika puak puak tu serta penyokong penyokong mereka membaca komen komen diatas tak terasa memanglah mereka berhati batu di otak mereka memikirkan ghanimah dan habuan yang akan mereka sapu...

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

YouTube CipanTapirTenuk

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1