Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

23 May 2021

Tak Logik Lar

Bhai/DeeDee semua...

Tak logik la kerja-kerja clandestine ada dipamerkan maklumatnya dalam carta aliran organisasi atau pun di laman web organisasi... itu kerja gila dan bodoh la namanya.... Hahaha

“Kami tahu ada segmen khas dalam SKMM yang dikhususkan untuk politik, gangguan politik (political intrusion), kempen sabotaj dan lain-lain - yang ditutup serta-merta oleh PH di bawah menteri Gobind Singh Deo (menteri KKMM pada zaman PH).

“Soalannya, selepas pertukaran kerajaan (kepada PN), adakah mereka mengaktifkan semula unit bermatlamat politik ini? Itu kebimbangan saya.

“Saya percaya kepada Polis Diraja Malaysia dalam hal ini, tapi mereka kata arahan datang daripada SKMM pada saat-saat akhir. Itu benar-benar mewujudkan kesangsian,” katanya lagi.

SKMM hari ini juga menafikan adanya "unit khas" dalam suruhanjaya itu untuk tujuan politik, gangguan politik, kempen sabotaj dan lain-lain.

"SKMM berperanan untuk mengawal selia peraturan industri berdasarkan kuasa yang termaktub di dalam Akta Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (ASKMM) 1998 dan Akta Komunikasi dan Multimedia (AKM) 1998 serta susunan organisasi SKMM dibentuk dan disusun sesuai dengan peranan kawal selia yang dilaksanakan oleh SKMM.

"Dalam hal ini, pihak SKMM ingin menjemput YB Syed Saddiq untuk hadir ke SKMM yang mana Suruhanjaya bersedia untuk memberikan penerangan penuh mengenai peranan dan carta organisasinya yang juga boleh didapati di laman sesawang rasmi SKMM,"




1 comment:

  1. kes tahanan mati apa masaalah besar sanagt
    siasat la macam mana bolih jadi bagitu
    kalau ada tanda lebam ditubuh simati n disahkan olih doktor
    carilah sebabnya
    jangan asik nak napi memanjang
    kalau ada kapal sing kes macam ni tentu ada hasilnya

    masa kes adib dulu pakat sibuk nak tahu sebabnya
    bermacam cara digunakan lisan tulisan bahasa isyarat

    aritu kes mid bador n hamjah
    kan nyata ada niat nak gunakan unit untuk peribadi
    bukan semau orang boddoo la oi

    Wahai orang-orang yang beriman, jadilah kamu orang yang benar-benar penegak keadilan, menjadi saksi karena Allah biar pun terhadap dirimu sendiri atau ibu bapa dan kaum kerabatmu. Jika ia kaya atau pun miskin, maka Allah lebih tahu kemaslahatannya.
    Maka janganlah kamu mengikuti hawa nafsu karena ingin menyimpang dari kebenaran.
    Dan jika kamu memutar balikkan (kata-kata) atau enggan menjadi saksi, maka sesungguhnya Allah adalah Maha Mengetahui segala apa yang kamu kerjakan.

    ya tukang blog betoi dalam hal ni
    memang amat bodddo la nak tunjuk
    Tak logik la kerja-kerja clandestine ada dipamerkan maklumatnya dalam carta aliran organisasi atau pun di laman web organisasi... itu kerja gila dan bodoh la namanya

    mavam la orang lain tak kenai dunai ni
    Allah dah bagi tau pun

    Sesungguhnya kehidupan dunia hanyalah permainan dan senda gurau.
    Dan jika kamu beriman serta bertakwa, Allah akan memberikan pahala kepadamu dan Dia tidak akan meminta harta-hartamu.



    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

YouTube CipanTapirTenuk

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1