Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

29 May 2021

Total Lockdown? Adakah Anda Bersedia?

Bhai/DeeDee semua..

Satu perkara jelas yang menjadi persoalan seluruh rakyat yang "terkesan" adalah apa tindakan proaktif Kerajaan Malaysia dalam membantu rakyat menghadapi Total Lockdown 3.0 ini... Setakat apa yang dilihat... tiada apa pun tindakan tuntas dari pihak kerajaan.."

Alasan yang kerajaan berikan adalah Kerajaan telah berbelanja RM600 bilion sepanjang fasa perlaksanaan PKP termasuklah lockdown 1.0 sehingga kini...

Tapi apa yang rakyat dapat lihat .. nilai RM600 bilion itu tidak nampak turunnya kepada rakyat melainkan ianya pergi kepada Institusi besar seperti bank dan korporat... Paling lawak... yang turun betul kepada rakyat adalah duit rakyat sendiri melalui dana KWSP dalam program i-Sinar dan i-Lestari...

Lockdown tetap berlaku... tapi tiada bantuan khas untuk rakyat... Bank pula masih mengejar semua peminjamnya walaupun peminjam itu sekarang ini tiada sumber kewangan....

Macam celaka semua ini..



3 comments:

  1. Betul ke bawak janda sambil jual tanah Lembaga Getah tu...!?

    Puak Bangau oh bangau dah mula terkinja kinja

    bukti fakta ke laut.. persepsi di dolukan fitnah di adu dombakan... bangau bangau sudah terkinja kinja keriangan...

    bukti fakta tak ke mana macam di zaman Tun Mahathir dlm kes 1MDB dijaja nama Jho low sana Jho Low sini sebelum PRU 14 dan bangau bersama walaun terkinja baring atas jalan raya.

    22 bulan berkuasa sampai hilankuasa sampai ke sudah Jho Low masih bebas...

    Bangau oh bangau sekelian... masih tak serik jadi terkinja kinja adu juara domba batu api...

    Kaum Cina species Jho Low sedang tepuk tangan bersorak tengok bangau langau tungau ciptaan mereka mencemuh satu sama lain..

    Masa buat fitnah jijik persepi mudahan macam Tun Mahathir Mohammad dah tak laku... Kaum mata sepet terkinja bertepuk tangan bangau oh bangau tua bercakaran sampai mati...!!

    Pemimpin bangau tua bangang yang melutut atas kubor LeeKwanYew@DAP yg
    mereka suka sgt.. Sekadar geli geli dan acah acah power champion Melayu Islamik tapi isi kosong...

    Lee Kwan Yew tak suka dan cukup takut Melayu bersatu.

    Selagi pemimpin bangau oh bangau tua ni hidup melayu susah bersatu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko tu tak fitnah orang? Bodoh tu simpan sikit utk anak cucu cicit

      Delete
    2. Kau jilatlah pemimpin yang kau kata difitnah tu, jilat sampai berkilat lubang jubornya

      Delete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

YouTube CipanTapirTenuk

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1