Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

23 December 2021

Berapa Ramai Yang Maut Sebenarnya?

Bhai/DeeDee semua...

Mengikut rekod yang dipaparkan di media massa... sudah ader lebih 33 kematian akibat Banjir yang melanda beberapa negeri di Malaysia... Itu apa yang kita ketahui setakat ini..

Tapi dalam keadaan air banjir yang belum surut sepenuhnya di beberapa kawasan terutamanya di Taman Seri Muda Shah Alam.... kita mungkin tidak dapat menjangkakan jumlah sebenar mangsa banjir yang maut.... berapa ramai yang maut sebenarnya???

Mungkin ada yang lemas dalam rumah akibat tak sempat berpindah, ada yang mungkin lemas didalam kedai atau pejabat, ader yang mungkin lemas akibat dihanyutkan oleh luruan air yang deras... malah kita takkan tahu semua kematian ini melainkan semua kawasan telah surut airnya dan operasi pembersihan secara total dapat dilaksanakan.

Itu kita lihat dalam konteks warga biasa... bagaimana pula dengan gelandangan? Takkan semuanya terselamat? Takkan takder yang terkorban maut akibat impak dari banjir kali ini. Yang ini kita takkan tahu...

Harapan gua agak kita tidak dikejutkan lagi dengan penemuan demi penemuan mangsa banjir yang tewas dan menjadi jenazah.

Kepada Tuhanlah kita semua berserah.No comments:

Post a Comment

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Popular Posts

YouTube CipanTapirTenuk

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1