Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...
Get Your FREE Helium Hotspot

27 December 2021

Mana Mahunya

Bhai/DeeDee semua...

Anwar Ibrahim nih memang cari pasai... cari pasai nak bermusuh ngan geng-geng kayangan... Siap suruh syarikat balak untuk lebih bertanggungjawab dan membayar pampasan yang lebih kepada mangsa banjir disesetengah kawasan... Hehehe

Anwar Ibrahim bukan tatau pemilik konsesi balak tu siapa... Pemunya lesen pembalakan tue siapa... Yang memiliki kompartment balak tu siapa... Mana mahunya pihak terbabit nak rugi.. Mana mahunya pihak kayangan ini nak keluarkan modal bayar pampasan kepada mangsa banjir... Tak pernah lagi dalam sejarah pihak konsesi balak... pemunya lesen pembalakan dan pemilik kompartment balak yang mengeluarkan duit diorang untuk membayar pampasan kepada mangsa banjir...

Mimpi lah.... mana mahunya...

Puak-puak kayangan nih ketegaq... selagi boleh mereka akan merosakkan alam... selagi boleh mereka akan keluarkan balak dan segala hasil hutan... Itu belum lagi mereka menjahanamkan alam dengan kerja-kerja perlombongan...

Mana ader pembalakan haram atau perlombongan haram di Malaysia melainkan semuanya ader yang memanyungi... ader yang dok bekap.. ader yang dok makan komisyen.. ader yang dibayar wang perlindungan... Ingat senang ka nak berlawan dengan geng-geng surat kuning....

Diorang siap boleh guna Polis lagi sebagai bekap dan pelindungan.... Hahaha... mana mau lawan... Bukan tak biasa mangsa-mangsa diugut dengan kuasa Polis... Bukan tak biasa orang kampung malah Orang Asal / Orang Asli yang digertak dengan kuasa Polis... Bukan tak biasa semuanya kena kepung dan kena warning.... Sudah biasa.... 

Media pon diorang cover supaya tak terbitkan isu berkaitan... Tak payah jauh la... 4 hari lebuhraya LPT ditutup akibat dari balak ader atas lebuhraya.... ramai orang tahu.. ramai orang viralkan... tapi satu media pun tak berani nak pickup cerita... TV langsung lar....  yang lagi menarik... siap pemilik syarikat konsesi lebuhraya keluar statement yang berita balak atas highway tue adalah berita palsu...

Tak ker gampang namanya.... huhuhu... punya la ramai bersekongkol... punya la ramai bekap kerja buat para kayangan nih... taik betul lar.... semua nak cover-up... Macam sial ja puak-puak kayangan nih...

Bertahun dah.... beratus tahun puak-puak kayangan nih menjahanamkan negara... dan mengungut rakyat dan orang awam....



2 comments:

  1. Itu sbb Anwar tak boleh jadi PM, habislah payung kuning punya kerja membalak, melombong dan projek lain terganggu terutama yg kat selatan tanahair. Asyik nak jual tanah dan pantai......semua nak dijual kpd rakyat asing tetapi mengaku berjiwa rakyat konon. Yg kat pah*** tu punya wayang lagilah, bersimpati dgn nasib rakyat konon tapi balak yg hanyut bersama banjir tu kerja siapa? Sbb itu payung kuning takut/tak mahu Anwar jadi PM.

    Abuamir

    ReplyDelete
  2. bro..kita semua tahu la sapa kepala kt sana..cuma risau nk sebut je..last kedalam,, xleh buat apa kalau lawan dewa melayu ni...xpasal kena tulah.. tp tanam dlm tanah jugak..

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Popular Posts

YouTube CipanTapirTenuk

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1