Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...
Get Your FREE Helium Hotspot

19 December 2021

Pincang

Bhai/DeeDee semua...

Banjir besar melanda banyak kawasan dalam Malaysia... Dan ianya agak teruk... memang teruk... Mana tidaknya.. banyak rumah yang biasanya kena air banjir setakat betis jer... tapi kali ini sampai ke bumbung...

Jahanam perabut dan peralatan rumah... Kesian sungguh la...

Tapi masa ini lah jugak kita nampak banyak kepincangan berlaku dalam proses kesiapsiagaan banjir.... Nampak sangatlah pincang semuanya... dan yang menangguk di air keruh pada masa ini adalah pentaksub dan cytro Najib Razak...

Mereka dok canang tentang kehebatan masa Najib Razak jadi PM... macam mana 1MDB dan SRC International digunakan sebagai medium CSR untuk menangani banjir... 

Errr.. sekejap... aper kejadahnya 1MDB dan SRC International terlibat benda nih... bukan ker dua-dua syarikat ini adalah Investment Arm bagi kerajaan... adoilah... nak pusing cerita pon agak-agak la... nak bekap pun tengok la kiri kanan...

Isu banjir nih kita ader banyak agensi Kerajaan... patut dah ready dah lama... bertahun-tahun Majlis Keselamatan Negara (MKN) dan beberapa agensi berkaitan bencana dah ready... kenapa kali ini macam caca marba... pincang segalanya... 

Maybe sebab dapat PM yang blur macam Ismail Sabri kot??

Huhuhu



No comments:

Post a Comment

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Popular Posts

YouTube CipanTapirTenuk

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1