Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...
Get Your FREE Helium Hotspot

11 January 2022

Keldai Akaun

Bhai/DeeDee semua...

Kalu orang biasa.... tetiba ader orang guna akaun bank dier untuk sesuatu yang menyalahi undang-undang.... tak tunggu malam... dah kena tahan sebab jadi keldai akaun...  terus diklasifikasikan sebagai subahat...

Tapi... 

Tapi kalu yang buat tue adalah Ketua Pengarah SPRM .... adik guna akaun abang ... dan menyalahi undang-undang kewangan (financial) .... boleh pulak dikatakan tak bersalah selagi belum dibuktikan....

Deyy... transaksi akaun pun dah jadi bukti... aper lagi mau cerita... Guna akaun orang lain aderlah satu kesalahan dibawah Bursa Malaysia yang boleh dikenakan tindakan denda sebanyak RM3 juta dan penjara....

Itu belum lagi kes boleh dirujuk dibawah Anti Money Laundering (AMLA) dan lain-lain lagi...

Adoilah...

Nak cover-up pun agak-agak la... nak backup pun pandang la kiri kanan ..

Kalu ikut tafsiran persatuan bekas pegawai SPRM nih... senang la lain kali... dah jadi precedent... 



1 comment:

  1. Kenapa adik tak buka akaun sendiri? Kenapa perlu pakai akaun abang? Kenapa kita perlu pertahan si korup semata2 kerana dia melayu islam?

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Popular Posts

YouTube CipanTapirTenuk

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1