Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...
Get Your FREE Helium Hotspot

04 January 2022

Sembang Seorang Hassan Karim

Bhai/DeeDee semua...

Sembang boleh lar... kita tau la siapa Hassan Karim.... aper pekerjaan dier... bagaimana pendapatan dier.. macam mana keadaan rumah dier..  jadi tak payah la Hassan Karim nak pertikaikan apa keperluan orang-orang yang dah hilang pekerjaan, tiada pendapatan.. tiada kaya dan banyak simpanan serta aset macam dier... dan rumah pulak kena banjir sampaikan ader yang hilang 100% peralatan rumah...

Orang-orang marhaen mustad'afin yang tengah susah nih... sudah la pendapatan pun tak menentu @ tiada pendapatan... rumah pulak kena banjir lumpur sampai teruk sangat... dan anak-anak nak masuk sekolah balik...

Sure diorang nih buntu nak memikirkan semua benda... bukan setakat urusan makan minum pun terganggu... inikan pulak nak uruskan benda lain...

Agak-agak la nak sembang pun... Hak orang yang empunya KSWP la dier nak buat apa dengan duit dier sementara masih hidup.... belum tentu depa nih semua sempat sampai umur 55 tahun.... betul tentu diorang nih merasa nak guna duit KWSP tue... kalu ikut cara normal...

Nak harapkan Kerajaan punya bantuan?? Agak-agak la... macam siput dan ciput ja dana bantuan tue... giler ka apa...

So... Pada gua simple jer... kepada yang  bising pertikaikan kenapa orang lain nak sangat keluarkan duit KWSP tu dalam keadaan sekarang ... hanya selepas PKP yang lama... gua doakan bahawa yang pertikaikan tue kena lah musibah sampai tinggal sehelai sepinggang...  dan tabley nak claim insuran bagai... dan duit simpanan dalam bank pon takder atau hilang...

Baru diorang nih ader akai...  Semoga Hassan Karim nih pon jadi salah satu mangsa bencana ...

P/S. Gua walaupun tak kena bencana... tapi gua bersolidariti dengan yang kena bencana...



1 comment:

  1. Mereka tu nak keluar kwsp akaun 2 le...keluar akaun 2 untuk beli rumah...yuran belajar apasal boleh pulak????Ini kan pula mereka dalam kesusahan ibarat jatuh dalam jamban ditimpa tong taik. Atau kerajaan dah pinjam awal kot duit kwsp!!!!!VVIP boleh pulak pinjam kwap sampai 4 billliooon...walhal bukan duit kepala hatuk dia punya duit.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Popular Posts

YouTube CipanTapirTenuk

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1