Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...
Get Your FREE Helium Hotspot

25 January 2022

Kalau Betul SPRM Telus...

Bhai/DeeDee semua...

Kalau betul SPRM telus... pastinya ramai pimpinan UMNO, MCA dan MIC yang dah lama masuk kedalam bukan setakat ditahan, disiasat,,, tapi berjaya didakwa dan disabitkan kesalahan sejak sekian lama... 

Tapi...

Tapi kita tahu yang SPRM ini digunakan sebagai senjata untuk mengugut... sama juga dengan LHDN... 

Dan yang kena ugut pula adalah puak-puak yang tidak selari dengan kerajaan sedia ada... tak kira la lain parti atau lain team... Ini dah lama kita perhatikan berlaku dalam SPRM...

Yang menariknya lagi... SPRM sendiri pun tercemar organisasinya sejak dahulu lagi.... ader pegawainya yang terlibat dengan jenayah... menjadi kepala rasuah... malah ader yang melindungi kejadian jenayah.... payah kalu bukan sahaja yang kakitangan bawahan... tapi sampai ke peringkat atasan...

Menariknya... majoriti pegawai SPRM adalah berbangsa Melayu.... yang tentunya beragama Islam...

Sama macam kes rasuah di Pejabat Tanah dan Galian la.... bagaimana majoritinya berbangsa Melayu dan tentunya juga beragama Islam... walhal... inilah lubuk utama rasuah dalam Malaysia...

Huhuhu...






1 comment:

  1. Ketua dia sendiri pun tak bersih. Apa yg nak diharapkan

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Popular Posts

YouTube CipanTapirTenuk

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1