Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

23 August 2009

Synergy Drive Kedua

Gua memang dari dulu lagi tak bersetuju penggabungan antara Sime Darby, Guthrie dan Golden Hope dibawah satu gabungan yang pada awalnyer dikenali sebagai Synergy Drive dan akhir sekali dikenali sebagai Sime Darby...

Ini cara khianat nak bolot harta negara.. kalu ader 3 syarikat.. satu lingkup tak menjejaskan yang lain.. tapi biler digabungkan... terlingkup... abis semua sekali... ini idea bangang namanyer...

Idea Synergy Drive didalangi oleh Nazir Razak... adik kepada Najib Razak... kepala CIMB Bank...

La nie plak.. ader idea baru kononnyer kuar dari mulut Najib Razak yang mahukan Felda, Felcra dan Risda bergabung... lu agak-agak la... siapa la dalang sebenarnya.... hahahaha... kalu lu tak boleh baca dan agak lagi... baik la pi terjun bangunan SPRM kat Shah Alam tuh... hehehe

Gua saspek ini idea Nazir Razak lagie la... hahaha.. ini idea nak memenuhkan kantung dier... last nanti tak pasai-pasai penggabungan Felda, Felcra dan Risda nie dimilik peribadikan dan akhirnya terjual kat mangkuk dari luar negara..

Ini semacam nak membunuh Felda, Felcra dan Risda jer... percayalah... lu tengok la nanti.... idea bangang nie... bukan menguntungkan.. tapi merugikan... yang untung cuma Nazir Razak jer...

bangsat betul la...

Baca Sini : Najib Razak suruh Felda, Felcra dan Risda bergabung.

No comments:

Post a Comment

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1