Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

18 April 2021

Apa Makna Cerita Ini?

Bhai/DeeDee semua...

Aper yang gua dapat simpulkan dengan kenyataan ini adalah ianya ada dua sisi berbeza untuk kita lihat perjalanan kes ini...

Persoalan sama ader benar atau tidak penama-penama yang dituliskan dalam artikel yang viral tersebut itu satu hal.... Cuma apa yang kita kena perhatikan bagaimana impak daripada artikel itu sebenarnya menggugat pihak-pihak tertentu... yang kini sebenarnya sedang melakukan cover-line tahap mega.

Yang lagi menarik... bilamana semua nama-nama kongsi gelap dan kartel serta Macau Scam yang terlibat dalam artikel viral tersebut hanyalah sebahagian kecil sahaja daripada "the big picture".

Malah nama-nama suspek dan orang subahat dalam artikel viral tersebut sebenarnya telah lama diketahui orang ramai sebelum artikel viral ini tersebar... Dan yang lagi menariknya... bagaimana beberapa insiden lain dalam sehari dua ini dilihat sebagai sebahagian daripada "massive cover-up" dan "art of diversion" bagi kes artikel ini...

Semuanya yang berlaku dalam sehari dua ini adalah saling berkait... Kalu lu orang cekap dan bijak... lu orang boleh perasan punya.... Dan apa yang berlaku bukanlah 100% kebetulan....

Ini semua ader dalam "backup master-plan"... ianya sekadar wayang..

Just follow the money trails...... hehehehe

Berita 1, Berita 2



2 comments:

  1. Yes semua wayang kartel kerala sedang cari kambing hitam dalam kandang sendiri... dah peringat selagi ada pegawai tinggi lantikan Tun Mahathir suma sistem kena sabotaj...

    ReplyDelete
  2. Saya tidak mahu uniform biru ini digunakan untuk mengugut orang, kalau di Amerika Syarikat ia dipanggil ‘Blue Code of Silence’, maknanya kalau polis sesama polis lakukan kesalahan, tutup masuk bawah karpet dan jangan dihebahkan nanti kita akan hilang taring kita, saya tidak mahu itu semua,” katanya.

    buktikan jangan banyak cakap nanti terlambat
    tebas semau pengkhianat janganbagi muka lagi

    jangan gagai lagi
    niki entah ke mana dilindungi
    rumah orang lain ynag tak ada kaitan ngan niki pun jadi mangsa
    serbuan polis
    apa dah jadi ngan risikan
    bayar saja ganti rugi kepada mangsa tak bersalah
    jangan gunakan alasan aturan tugas untuk ngelak
    apa pun alasan kalau kita dah bagi harta orang rosak wajib bayar
    ingat sama pahala n dosa sebagai orang beriman pada Allah

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1