Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

17 April 2021

#KerajaanGagal Sedang Beli Sokongan

Bhai/DeeDee semua...

Pertamanya.... Dalam keadaan Covid-19 nih... Pelancong tak ramai yang travel... Dalam atau luar negeri terhalang dengan permit rentas negeri...

Tapi....  #KerajaanGagal nampaknya sedang beli sokongan... Muhyiddin Yasin (Mahiaddin Md Yasin) peduli apa tentang ekonomi negara nih.... nak jahanam pun lantak la....

Tue yang dialantik menjadi Timbalan Menteri Pelancongan tue adalah seorang yang sudah berumur 70 tahun.... 

Yang lagi menarik tue... Yang dilantik tue adalah seorang yang kalah sampai hilang deposit masa PRU14 hari tue... Hahaha... ini lagi lawak aaa.... tak pernah dibuat dalam sejarah.... Kalu lantik orang yang kalah tu biasa la... tapi lantik orang yang hilang deposit... lagi rare...

Hahaha .. betul-betul #KerajaanGagal sudah jadi #KerajaanGila



1 comment:

  1. gagai memang dah gagai sejak pkmb lagi
    sampai lani
    moral tak tejaga Islam terus dihina

    dunia ynag digila snagat pun tak tera mana

    Hai orang-orang yang beriman, taatilah Allah dan taatilah Rasul (Nya), dan ulil amri di antara kamu.
    Kemudian jika kamu berlainan pendapat tentang sesuatu, maka kembalikanlah ia kepada Allah (Al Qur'an) dan Rasul (sunnahnya), jika kamu benar-benar beriman kepada Allah dan hari kemudian. Yang demikian itu lebih utama (bagimu) dan lebih baik akibatnya.

    ada mau kembali pada Allah???

    Kalau ada sesuatu yang diperselisihkan dan tidak tercapai kata sepakat, maka wajib dikembalikan kepada Alquran dan hadis.
    Kalau tidak terdapat di dalamnya haruslah disesuaikan dengan (dikiaskan kepada) hal-hal yang ada persamaan dan persesuaiannya di dalam Alquran dan sunah Rasulullah.

    Tentunya yang dapat melakukan Alquran dan sunah Rasul.
    Demikianlah hendaknya dilakukan oleh orang-orang yang benar-benar beriman kepada Allah dan hari akhirat.

    adakah
    orang-orang yang benar-benar beriman kepada Allah dan hari akhirat.
    termasuk kita

    pikir la sendiri

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1