Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

06 April 2021

Bukan Main Sombong Sekarang Ni

Bhai/DeeDee semua...

Gua perhatikan sekarang nih MCA dan MIC sedang naik tocang.... Sama naik gak macam Parti Bersatu Rakyat Sabah (PBRS) ... Masing-masing tunjuk samseng dalam Barisan Nasional... Diorang tahu yang kalu diorang keluar dari Barisan Nasional... tentunya Muhyiddin Yasin (Mahiaddin Md Yasin) akan amik diorang dan kutip diorang bawak masuk Perikatan Nasional... dan last-last akan terkontang kanting la UMNO sendirian dalam Barisan Nasional...

Semua ini adalah parti opportunis... parti parasit.. parti dedalu...

Masa pokok kuat... diorang menumpang.... sekarang diorang nak cabut dulu... Hampeh... Patutnya UMNO dah lama nampak perangai diorang nih... MCA dan MIC mana pernah menang dikawasan kaum diorang ramai... takdernyer...

Diorang akan memang dikawasan yang ramai pengundi Melayu... pengundi UMNO yang akan bekap diorang selama ini bagi menang... sekarang diorang rasa besar... rasa hebat... diorang tahu yang Perikatan Nasional ader banyak duit... boleh sponsor diorang... tapi diorang lupa... jenama Barisan Nasional memang kuat... logo Barisan Nasional memang hebat.... pastinya Perikatan Nasional susah nak tembusi kawasan akar umbi Barisan Nasional...

Jadi sebenarnya selepas PRU14... UMNO ader peluang yang besar untuk singkirkan parasit nih... tapi UMNO nih baik sangat... tue yang dua ekor parti cikai nih buat perangai... Disitulah silapnya...

Aper pon... benda nih kena buat clarification awal... supaya tak pening.... Nih nak panggil meeting pon macam-macam cekadak.... adoilah.... kasik cantas la...



1 comment:

  1. apa ynag hebat puak kaki sebat rembat bila ada banyak kuasa

    ni lagi hebat

    Abdul Hamid menggesa Muhammad Sajjad pulang ke Malaysia untuk berdepan dengan perbicaraan di mahkamah dan tiada sebab untuk menyembunyikan diri kerana kesalahan yang dilakukannya itu bukanlah serius.

    lolos keluar
    bila ada kesalahan terkait ngan ugama tak serius
    ni la otak otak senget

    kuman penyakit bukan main takut kuman nak rosakkan
    ugama tak rasa apa
    berat nanang

    tunggu niki lolos atau tidak

    pun hebat jugak
    kartel tender siasat ada orang poliyik terlibat atau tidak

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1