Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

10 April 2021

Melompat Puak-Puak Tu

Bhai/DeeDee semua...

Hahaha... bab audio bukan main melompat puak-puak tue... audio yang amik sembang dua orang... yang mana isi kandungan audio tu pon tak salah... setakat sembang-sembang jer... macam la korang tak pernah sembang sesama kengkawan lain parti...

Lawak siot... macam Zuraida cakap la... dier dulu 20 tahun dalam PKR... dier kenal suara tue... dier pasti... hahaha... tapi kalu dier dah 20 tahun dalam PKR... patut dier kenal la muka Azmin Ali dalam video semburit Sandakan tue... Hahaha...

Bab Abdul Hadi Awang... tak payah nak sembang la.... dier semua tahu... tapi kalu wartawan push sikit tanya lebih... sure ntah apa-apa dier akan jawab... lain tanya lain jawab... itu stail Abdul Hadi Awang... Hahahaha

Yang lain macam puak-puak pengkhianat dalam UMNO... biasa la carik peluang nak taji Ahmad Zahid Hamidi.... semua macam berpakat... KJ, Tun Faisal, Papagomo, Ismail Sabri, Annuar Musa, Hishamuddin Hussein.... ini semua puak celaka.... patut ahli UMNO akar umbi perhatikan jer la opportunis nih semua... Hahaha... kasik cantas...

Personally... pada gua.... audio tue tak la berat mana... setakat sembang-sembang ja... macam omputih cakap la... your enemy is also my enemy... so common ground... aper ader hal...

Hahaha



6 comments:

  1. Ntah sembang biasa2 pun kpn pun ambik pot. Apa punya standard la. Bukan nya malapetaka. Lemau betul.

    ReplyDelete
  2. sat saja Allah tunjukkan putar belit pelakun dunya

    In fact, in other countries, terrorists have been arrested and jailed based on CCTV recordings that are of a far lower quality than the video. And in the case of the video, the police even have the confession of one of the actors

    Dan diletakkanlah kitab, lalu kamu akan melihat orang-orang yang bersalah ketakutan terhadap apa yang (tertulis) di dalamnya, dan mereka berkata: Aduhai celaka kami, kitab apakah ini yang tidak meninggalkan yang kecil dan tidak (pula) yang besar, melainkan ia mencatat semuanya; dan mereka dapati apa yang telah mereka kerjakan ada (tertulis).
    Dan Tuhanmu tidak menganiaya seorang jua pun".

    takutlah kita akan hari Allah ungkapkan semua kerjabuat kita ynag jahat
    masa idup kat dunya ni(jika Allah tak ampunkan dosa kita sebelum dimatikan)

    malu oi semua ahlikeluarga kawangkawang dll pakattengok bideo diakhirat
    tarak takut ka tarak yakin ka

    teknoloji ynag Allah bagi kat mansuia setakat ni sikit aja
    tu pung dah rasa macam hebat sanagt
    Ilmu Allah amatla meluas meliputi segalanya

    Sesungguhnya orang-orang yang tidak mengharapkan (tidak percaya akan) pertemuan dengan Kami, dan merasa puas dengan kehidupan dunia serta merasa tenteram dengan kehidupan itu dan orang-orang yang melalaikan ayat-ayat Kami,
    mereka itu tempatnya ialah neraka, disebabkan apa yang selalu mereka kerjakan.

    ReplyDelete
  3. Puak2 pengkhianat ni agaknya mengambil masa berbulan2 merancang langkah Sheraton. Bermakna mrk adakan beribu2 perbualan telefon, perbincangan, secret meetings dsb. Bila pihak lawan nak buat benda yg sama, tiba2 mrk jadi tersentak dan tak keruan. Nak polis bertindak ke atas pihak lawan....salah guna kuasa tu!!! Knp lu kecut sangat, chicken-hearted back door idiots.

    ReplyDelete
  4. Part jemin dgn video nya sapa cakap tak kecoh? Ni muka yg tak layak pun memimpin negara. Kes.dia beraiskrim pun dah gua tolak. Dia sama level je dgn bekas penjenayah liwat nuwar. Tak layak jadi pm.
    Part pengkhianat menteri dalam umno? Sapa yg khianat? Sorang jadi menteri pun sebab dasar umno yg sokong PN masa langkah sheraton. Apa yg khianat?
    Sign surat senyap2 sokong pembangkang khianat tak? Menyalahi kputusan parti khianat tak? Makan duit money laundring ..duit negara..berbelanja beratus juta laki bini..tak amanah mcm mana pulak? Khianat kpd parti tak? Makan duit haram bermewah sampai umno kalah sebab muka ni tak dkkira khianat ke?

    Part audio berborak tak salah pun pd ahli parti pkr dan parti2 lain. Ahli pkr tak terkesan pun dgn pembohongan ketua mereka. Itu normal. Takde prinsip. Disoal dgn soalan senang pun dia punya putar satu dunia. Tu style sia.
    Yg salah ialah bila Presiden umno menipu seluruh negara. Berucap depan perwakilan dan menipu ahli umno seluruh negara adalah salah. Ni pengkhianat sebenarnya. Menjadikan parti keramat melayu diremote oleh pembangkang adalah salah. Yang melompat lompat bengang ni ahli umno. Malu ada ketua yg terpaksa bergurukan pembangkang utk kemudi umno. Khalas.

    ReplyDelete
  5. Part jemin dgn video nya sapa cakap tak kecoh? Ni muka yg tak layak pun memimpin negara. Kes.dia beraiskrim pun dah gua tolak. Dia sama level je dgn bekas penjenayah liwat nuwar. Tak layak jadi pm.
    Part pengkhianat menteri dalam umno? Sapa yg khianat? Sorang jadi menteri pun sebab dasar umno yg sokong PN masa langkah sheraton. Apa yg khianat?
    Sign surat senyap2 sokong pembangkang khianat tak? Menyalahi kputusan parti khianat tak? Makan duit money laundring ..duit negara..berbelanja beratus juta laki bini..tak amanah mcm mana pulak? Khianat kpd parti tak? Makan duit haram bermewah sampai umno kalah sebab muka ni tak dkkira khianat ke?

    Part audio berborak tak salah pun pd ahli parti pkr dan parti2 lain. Ahli pkr tak terkesan pun dgn pembohongan ketua mereka. Itu normal. Takde prinsip. Disoal dgn soalan senang pun dia punya putar satu dunia. Tu style sia.
    Yg salah ialah bila Presiden umno menipu seluruh negara. Berucap depan perwakilan dan menipu ahli umno seluruh negara adalah salah. Ni pengkhianat sebenarnya. Menjadikan parti keramat melayu diremote oleh pembangkang adalah salah. Yang melompat lompat bengang ni ahli umno. Malu ada ketua yg terpaksa bergurukan pembangkang utk kemudi umno. Khalas.

    ReplyDelete
  6. IGP lantikan Tun Mahathir telah mem buka kertas siasatan berkenaan audio tersebut...!? Siasatan untuk apa..!? wallahualam bisawab..!!

    Presiden UMNO, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi dan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim akan dipanggil bagi merakam keterangan berhubung isu rakaman audio perbualan telefon yang tular.

    Ketua Polis Negara lantikan Tun Mahathir Mohamad, Tan Sri Abdul Hamid Bador berkata, pihak polis telah membuka kertas siasatan berkaitan perkara tersebut.

    IGP lantikan Tun Mahathir itu juga berkata demikian dalam Majlis Pelancaran Taman Angkat Amanita Kontinjen Selangor di Tapak Padang Surau An-Nur, Bandar Puteri, Klang pada Sabtu.

    Menurutnya, setakat ini lapan laporan polis telah diterima berhubung perkara berkenaan. IGP lantikan Tun Mahathir iaitu Tan Sri Hamid Bador berkata “Proses tindakan siasatan akan diambil dan hasil analisa sedang ditunggu.

    Sekiranya ada, hasil analisa tersebut akan diangkut kepada Jabatan Peguam Negara. Persoalan sekarang sekira benar kes ini untuk klasifikasikan atas kesalahan undang-undang dan dibawah seksyen apa..!??

    Daripada audio rakaman itu disiasat lagi bagus disiasat video blur yang berlaku semasa Tun Mahathir berkuasa dan jadi PM Malaysia ketika itu. Elok disegerakan pencarian Jho Lo , Justo, Nik Faisal dan buka kertas siasat Zety dan keluarganya wang masuk account keluarga Zety di bank Singapura.

    Kesemua kes diatas sudah buat lapuran polis lebih satu tahun lamanya. Rakyat masih tertunggu hasil siasatan tersebut

    Buanglah semua pegawai lantikan Tun Mahathir Mohamad segera. Benda yang patut segera disiasat tidak dilakukan Macam tunggu kucing bertanduk.

    Selamatkan Malaysia

    Suma kerja gilo ini adakah dibawah arahan big bos kartel kerala..!!

    #hapuskartelkeralanegaraselamat

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

YouTube CipanTapirTenuk

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1