Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

14 April 2021

Bila Mau Selesai?

Bhai/DeeDee semua...

Ko penat-penat abiskan masa berbulan buat siasatan, buat laporan, buat serbuan dan buat tangkapan bagai... tinggal anak bini... sibuk semedang...

Last-last ader pihak kat atas tue yang lepaskan dan bebaskan suspek... hanya sebab suspek bayar wang perlindungan dengan pihak atasan..

Daripada buang masa kosong tak dapat apa macam tue... baik ko amik ja wang perlindungan tue... at least berbaloi...

Dah semua level sampai ke kayangan pon baham rasuah nih... takkan ko yang level machai balachi bawah ni yang lebih bersungguh-sungguh jaga integriti dan sebagainya... walhal golongan agama pon sebat jugak...

Itulah sebab sampai ke sudah isu rasuah nih tak boleh habis... kalo nak habis.. bukan setakat VIP... malah level kayangan pon ko kena cantas kasi solosai...

Ader paham ka??


4 comments:

  1. Jadi apa peranan agensi? Peram telor? Nak kata kerana duit, tak mungkin. Idealogi pun tak mungkin sebab pegangan islam. Tak kan pasal kompromi dengan alasan tertentu. Tapi rasa nya dalam khayalan layan ego masing2.

    ReplyDelete
  2. rasuah ni,, selagi nama mlesia,, walau semayang rajin, ulang alik mekah, berkilo serban , tp mmg takde nampak bayang ler akan selesai, tungu kiamat jer la br setel,,

    kecuali la north korea atau china, problem rasuah bole setel on the spot,, jauh bagus lg negara kominis tu dr negara kita dlm memerangi rasuah,,

    ReplyDelete
  3. Selagi puak2 lebai tak benar2 serius menjauhi dan memerangi rasuah.....

    ReplyDelete
  4. Rasuah mula berputik bila orang agama mula bersosial dgn elit selebriti dan segala aktiviti mewah katanya ditaja oleh pihak tertentu.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

YouTube CipanTapirTenuk

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1