Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

01 April 2021

Bab Ini Gua Setuju

Bhai/DeeDee semua...

Bab ini gua setuju... bilamana Mahathir Mohamed bertegas mengatakan kerosakan di Malaysia nih disebabkan oleh frasa "Cash Is King" @ "Tunai Itu Raja" ...

Sebab benda ini amat tepat kalu nak menggambarkan Malaysia... Betapa rosaknya Malaysia dengan budaya rasuah, korupsi, tumbuk rusuh dan makan suap....

Semua boleh dibeli... janji wangnya cukup... janji tebal sampul duitnya...  dari serendah RM10 untuk kawtim lesen memandu mati ... sampailah ker nilai berbilion RM... Hahaha... aper ader hal... duit semua boleh dicari... peduli apa integriti dan maruah diri...

Yang penting ader duit kopi... semua jalan...

Ko nak bagi cepat urusan kat Pejabat Tanah? Hulur saja..
Ko nak bagi cepat urusan kat Pejabat Agama? Hulur saja..
Ko nak bagi cepat urusan ngan Ketua Kampung? Hulur saja..

semua cabang boleh dirasuah... boleh dibeli... boleh disuap... aper ader hal... Kalu sangkut masuk lokap pon boleh selesa dalam lokap makan minum... janji bayar... tak bayar kalu makan la nasik bungkus semacam nak bagi kucing makan.....  

Itu dalam lokap.... Dalam penjara pon boleh keluar sekejap untuk hadir meeting syarikat atau pi sambut birthday.... bukan tak pernah terjadi.... malah nak lolos pon boleh... janji kena dengan harga yang dipersetujui....  Penguatkuasa undang-undang dan keselamatan pon boleh dibeli... Lu bagi satu nama agensi penguatkuasa undang-undang dan keselamatan dalam Malaysia nih yang bersih dari rasuah?? SPRM pon ader gak yang terlibat.... tak payah nak sembang dan cover la... hahaha

Bawak masuk duit haram pun boleh kawtim tak sampai BNM perasan.... malah kalu BNM perasan pon... benda boleh dikawtim... benda boleh bawak bincang... janji kena dengan harga... payment kena cantik.... Ala... jangan ingat yang pakai Serban dan Jubah tue bersih sangat... itu pon sama jugak kaki makan suap... hahaha.... bukan fitnah tapi benda betul.... Hahaha... cuma cara depa kaver line memang mantop...

Itu pakai duit.... yang pakai body pon ader gak... berapa ramai student IPTA dan IPTS yang sanggup bagi body kat pensyarah ... janji lulus exam... janji CGPA mantop.... hahaha.... bukan takder kes.. sampai pensyarah kena bunuh pon ader.... Hahaha.... jangan ingat pelajar perempuan ja buat.... yang lelaki pon ader la.... Hahaha..

Malaysia nih macam-macam ader..... Orang politik toksah kira la... itu semua mainan depa... orang dalam bidang perundangan pon sama... malah yang handle Parlimen dan Dewan Undangan Negeri pon boleh dikawtim....

Kaler Luna?? Kayangan?? Dewata Raya??? .... Hahaha... itu lagi awal boleh dibeli dengan harga yang ngam... hahaha... ko ingat camana konsesi balak boleh dapat kat ramai orang... Hahaha... Depa pon nak gak makan sikit kek Malaysia nih...  nanti senang la time birthday ... boleh la bagi hadiah...  Hahahaha

Malaysia Darul Rasuah.....



4 comments:

  1. Tu la camner X Gabenor tatau duit masyuk akaun, rupanya duit dah masyuk dulu kat akaun anak dan laki di Singapura....

    hebattt haah tepokkk...!!

    ReplyDelete
  2. Bila dikenang malaun2 dari peringkat bawah sampai ke dewata raya dan kalau jadi perang rasa2 malas nak pertahankan negara. Tapi ngenangkan lari dari petang tu tujuh dosa besar pening juga mikirkannya. Alahai

    ReplyDelete
  3. jgn lupa.. siapa yg memulakan budaya "politik wang"??
    "cash is king" adalah anak didik politik wang & kroni

    ReplyDelete
  4. Aku keja gomen kena ada kat pejabat 8.00 pagi kena ketik kul 5.00 petang najib bagi 500 hinggit setiap hujung tahun, cukai pendapatan kena bayau, gst kena anak bawah 5 tahun kena bayar pengasuh 300 hinggit sorang bantuan anak sekolah ker bantuan kerajaan langsung tadak, yang sepak tin sepak kertas langsung tak kerja dan tak nak buat kerja, setiap hari melilau kedai kopi hujung tahun najib bagi seribu lebih mana tak bengang kalau kata pemalas marah dasar cash is king

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1