Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...
Get Your FREE Helium Hotspot

22 June 2021

Banyak Benar Cekadaknya

Bhai/DeeDee semua...

Berapa banyak la jawatankuasa nak ditubuhkan... nak dikaji itu ini.. walhal sebelum ini okeh je buat sidang Parlimen sambil pakai Full PPE... masa pembentangan dan pengundian Bajet 2021 tempohari... okeh ja pakai PPE...

Takkan kali ni susuh sangat... tak pon pakai la Google Meet... bukannya mahal pon Kerajaan Malaysia nak kena tanggung kos Google Meet nih... dengan Google Meet nih... boleh ja kos perjalanan Ahli Parlimen dijimatkan...

Takkan itu pon tak pandai?

2 comments:

  1. lobih kurang 2 tahun lagi nak pegang kosa
    siang malam otak pusing cari helah
    nak kekal kosa n jadi calon pru15
    kesian puak kemarok dunia

    Imam Abu Hanifah dicabuk dan dipenjara di era penguasa al-Manshur pada zaman Dinasti Abbasiyah. Dia ditahan karena menolak dijadikan qadhi. Sebelum itu, di zaman Dinasti Umayyah, Imam Abu Hanifah juga pernah ditahan saat Marwan bin Muhammad menjadi penguasa karena menolak tawaran menjadi hakim.

    Beliau meninggal dunia pada bulan Rajab 150H/767M ketika berusia 68 tahun), yakni ketika berada di dalam penjara karena memakan makanan yang telah diracuni. Dalam riwayat lain, disebutkan beliau dipukul dalam penjara sampai wafat.

    Meninggalnya Imam Abu Hanifah menjadi kehilangan yang amat besar bagi umat Islam. Sholat jenazahnya dilakukan sebanyak denam gelombang, dan dengan jamaah setiap sholat mencapai 50 ribu orang.

    setakat ni tak da sorang pun pemimpin islam negara ni
    yang buleh bagi peringatan bab akhirat
    pada rakyatnya

    hilang nya TGH Nik Aziz tak berganti
    tapi kalau jawatan pm mentori ka belum mati lagi
    ramai ynag nak ganti

    jauh beza orang ada ilmu ugama ynag berani
    ramai yang takut untuk katakan ugama ikut acuan Allah
    banyak ikut acuan pemerintah dunia

    Hai Nabi, bertakwalah kepada Allah dan janganlah kamu menuruti (keinginan) orang-orang kafir dan orang-orang munafik.
    Sesungguhnya Allah adalah Maha Mengetahui lagi Maha Bijaksana,


    ReplyDelete
  2. Standard la bro Al-sembab.com.my

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

YouTube CipanTapirTenuk

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1