Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...
Get Your FREE Helium Hotspot

06 June 2021

Menteri Pelajaran Pun Kuat Menipu Gak Ke?

Bhai/DeeDee semua...

Biasa kalu ader pengagihan dibuat... mestila wartawan akan warwarkan dalam media elektronik atau media cetak... Mesti akan ader sorotan pengagihan tu dalam siaran Berita ....

Tak logik pengagihan tu dibuat senyap-senyap tanpa dapat dikesan mana-mana media.... Takkan la takmo nak buat "Public Exposure" ... takkan la VIP atau YB pon takmo nak tumpang letak muka konon ada simple majlis pemberian laptop nih...

Memang tak lojik betul... Dalam portal Yayasan Hasanah pon takder video penyerahan dan pengagihan nih...

Lawak siot la cover-up nih... nak sembang pon agak-agak la wei ... tetiba jer kata dah bagi 12 ribu unit.... hahaha..

P/S : Kalu brani... bagitau la nama sekolah yang muridnya dapat tue... boleh la orang buat semakan.... ahahaha



8 comments:

  1. Mahathir pelik zaman dia Malaysia nak bankrap tapi zaman Muhyiddin ada RM600 bilion bantu rakyat?

    Kikiki... Rakyat lagi pelik, macam mana 22 bulan berkuasa tak kat tak tahu negara ada dana Rm600.00 billion. 22 bulan berkuasa rakyat disumbat negara tiada wang oleh ex-MoF Lim Guan Eng. Bond Samurai, Panda dijadikan isu duit tak ada. Masa 22 bulan jadi PM kau buat apa..!? Gentel telo yg labuh yer.!
    Sah lah kau kena main dengan ex-MoF yg kau sendiri lantik.

    Pada sidang media dalam talian semalam, Pengerusi Pejuang Tanah Air (PEJUANG), Tun Dr Mahathir Mohamad telah membuat beberapa kenyataan, termasuk mengatakan bahawa beliau telah menghantar sepucuk surat peribadi kepada KDYMM Seri Paduka Agong serta mempersoalkan ke mana RM600 bilion dibelanjakan kerajaan untuk melawan pandemik COVID-19.

    Masa kau jadi PM 22 bulan tak kan kau tak tahu kedudukan wang negara.!? Ni nak salahkan sapa pulak nij..!? Nyanyi Bangau oh Bangau lagi lah nampak gaya nya akhir akan kata 'Bukan Salah Saya' salahkan bangau lagi.. kikiki..

    Makin bertambah pelik sungguh kata orang tua celaka ni..!! Kau kata DAP ok klu ok kenapa kau tak tahu negara ada dana sebanyak itu... Tun goreng maut menipu rakyat.

    ReplyDelete
  2. https://www.cerdik.org/ms/media/

    ReplyDelete
  3. ramai dah sawan bila Allah hantar musibah kuman aja
    belum goyang bumi lagi

    ada yang kata kalau Nabi ada ...
    punya nak bodek
    lupa dia - klaau Nabi ada Arab Suadi dll negara Islam
    tak kan jadi haprak macam ni
    bnayak ingkar perintah Allah n Rosul
    tentu Nabi jadi ketua negara Arab tak kan Nabi nak jadi
    braua yhaudi n amalika
    Allah tak akan biarkan Nabi n para sohabat

    kalau Nabi ada
    umur Nabi lebih 1000 thaun
    dok nenek kita tentu ada lagi umur panjang
    kita ynag tak da lagi

    puak ugama pun ada ynag mula sewel
    sat itu sat ini

    pakat kita taubat atas segala dosa kita selam ni
    jnagan sampai Allah tambah lagi musibah

    yanf tak tutup aurat terus tak tutup
    ynag bermaksiat tak henti lagi
    bila mau insaf

    Hai orang-orang yang beriman, janganlah kamu mengikuti langkah-langkah setan. Barang siapa yang mengikuti langkah-langkah setan, maka sesungguhnya setan itu menyuruh mengerjakan perbuatan yang keji dan yang mungkar.
    Sekiranya tidaklah karena karunia Allah dan rahmat-Nya kepada kamu sekalian, niscaya tidak seorang pun dari kamu bersih (dari perbuatan-perbuatan keji dan mungkar itu) selama-lamanya, tetapi Allah membersihkan siapa yang dikehendaki-Nya.
    Dan Allah Maha Mendengar lagi Maha Mengetahui.



    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa yg kamu merepek ni syaitonn..

      Delete
  4. Oi radzi jidin, tak takut ka nak buat kelas online? Habis knp kerajaan ko tak benarkan parti lain buat persidangan/kongres parti online? Sejak bila covid boleh transmit melalui kabel?

    ReplyDelete
  5. Ada satu perusahaan yang tak akan rugi dolu kini dan selamanya samada pendemik melanda, dharurat apatah lagi masa aman



    kartel... kartel apa agaknya..








    kartel judi online... kah kah kah untung lah datuk Vickey kaya dan lesap... klu tak lesap pun pergi mahkamah lenggang kangkung pakai baju jenama POLO. Sama macam Jho Low kaya dan lesap terus... pasal Jho Low pemimpin Melayu terkinja kinja londeh melondeh kena bodoh bangang satu sama lain...





    Jho Low yg dicanang sebelum PRU 14 sampai guling guling atas jalanraya terus lesap dan berjoli ke sana ke sini ke sanun dengan Paris Hilton.... bodoo.. bodoo.. kah kah kah..!!



    Jho Low paling untung wooo... kita enjoyy ke sana ke sini ke sanun satu doonia dengan Paris Hilton trus lesap kaya dan berjaya perbodohkan pemimpin Ultra Melayu...






    kesimpulan pasal Jho Low semua pemimpin Melayu kena bodohkan, Bangsa Jho Low paling terkinja tepuk tangan tengok kebodohan pemimpin ultra Melayu ini...



    kah kah kah


    Masalah utama Pemimpin Melayu terlalu seronok kena tipu dan dibodohkan oleh bangsa Jho Low... kah kah kah


    Pemimpin Melayu serik serik kena tipu dan bodohkan oleh bangsa Jho Low...


    kah kah kah kah...

    ReplyDelete
  6. Kena faham hadamkan dan selagi Tun Mahathir hidup Melayu sukar disatukan.

    Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah dijangka bertemu pemimpin parti politik mulai Rabu ini, kata sumber kepada The Malaysian Insight. Agenda Islam bagaimana yang nak dubawa..!? Tak cukup lagikah Islam dimartabatkan senula sejak PN memerintah..!?

    “Pertemuan bagaimanapun hanya terhad kepada parti politik yang mendaftar,” kata sumber Putrajaya kepada The Malaysian Insight.

    Khas untuk parti berdaftar sahaja yang belum berdaftar sila daftar dulu. Bangau bangau parti belum daftar tersebut lebih sudu dari kuah tingkah lakunya.

    Di tengah² kehangatan khabar² pertukaran kerajaan dan cakap² tentang calon PM PH ni, ada terbaca komen dari blogger bangau oh bangau Tun Mahathir dan berkata DSAI susah, tak mahu mengalah dengan Tun..

    Bangau oh bangau Tun seakan mendesak DSAI supaya mengalah dan beri peluang pada Tun M untuk menjadi PM buat kali ketiga.

    Orang yg menuduh orang lain gila jawatan, tapi dia sendiri mahu jadi PM buat kali ketiga pada umur 94 tahun, 6 tahun sebelum cukup 100 tahun.

    Yang hairannya, mereka tidak pula meminta supaya Tun M yang mengalah.... Akhirnya kata selagi Tun Mahathir hidup Melayu sukar bersatu.

    ReplyDelete
  7. Bila Teresa Kok bukak mulut pasal jual tanah Getah Asli species bangau oh bangau Tun Mahathir dan bangau2 species Melayu bertuankan DAP yang paling awal terkinja kinja.

    https://youtu.be/s2eVd2aDR4U

    yg bergambar bersana Tun tu parti Cap Bunga

    Pengurusan Lembaga Getah Malaysia (LGM) hari ini menafikan dakwaan berlaku penyelewengan dalam urusan jual beli serta urusan pajakan dua lot tanah miliknya di Jalan Ampang, seperti yang tular di media sosial baru-baru ini.

    Puak Bangau oh bangau dah mula terkinja kinja keriangan dari PKR PAN dan PejWang

    Bukti fakta masih ke laut dalam.. Lapuran polis pun tak buat. Persepsi di dolukan fitnah jijik di adu dombakan... bangau bangau sudah terkinja kinja keriangan. Begitu lah perangai dan akhlak bangau oh bangau Tun Mahathir ini dari Reformasi'97 hingga lah sekarang. Fitnah jijik batu api di dulukan fakta ke laut dalam.

    #bangaudahpulangsuarasumbang

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

YouTube CipanTapirTenuk

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1