Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...
Get Your FREE Helium Hotspot

24 June 2021

Isu penghakiman 'nama glamor' Muhyiddin ke Mahkamah Rayuan

Bhai/DeeDee semua..

Seperti yang kita semua sedia maklum, nama Perdana Menteri Malaysia sepertimana tertera didalam MyKAD adalah Mahiaddin Md Yasin ... tapi beliau suka menggunakan nama panggilan (nama glamor) Muhyiddin Yasin.

Tiada masalah kalu penggunaan nama ini sekadar panggilan atau apa-apa sahaja yang bukan formal atau melibatkan dokumentasi awam / rasmi.

Tapi bila ianya melibatkan dokumentasi awam / rasmi dengan wewenang, ianya menimbulkan konotasi dalam perundangan. Undang-undang tidak membenarkan penggunaan alias atau nama glamor bagi mana-mana urusan rasmi dan bersifat awam.

Apa sahaja yang dibuat atas kapasiti awam adalah menyalahi undang-undang dan boleh dikira menipu. Dan tindakan keras boleh diambil...

Jika di Mahkamah Persekutuan nanti Muhiaddin Md Yasin gagal untuk mendapatkan kemenangan.. dan didenda lebih dari RM2000 .. maka akan hilanglah jawatan Perdana Menteri yang disandang sekarang ini.

So.. kita tengok adakah Mahkamah itu bebas dari influence politik????

#muhyiddinyasin #mahiaddinmdyasin #kerajaangagal

No comments:

Post a Comment

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

YouTube CipanTapirTenuk

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1