Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

25 June 2021

Azhar Harun Cuai

Bhai/DeeDee semua...

Untuk kali ini gua bersetuju dengan saranan Tengku Razaleigh. Betul,... Dewan Rakyat telah hilang maruah kerana tindakan Speaker Dewan yang tidak berpandukan kepada mulianya Dewan Rakyat itu sendiri.

Dewan Rakyat hilang kepercayaan dari majoriti rakyat Malaysia kerana telah terbabit tidak telus dan pengurusan dan perjalanannya. Sikap Speaker Dewan yang dilihat condong kepada tekanan politik pihak tertentu malah membelakangkan peruntukan Perlembagaan dan Undang-Undang menjadikannya sesuatu lelucon.

Please la... jangan jadikan Dewan Rakyat sekadar rubber stamp dan zoo sahaja.

#dewanrakyat #sidangparlimen #kerajaangagal

1 comment:

 1. Tuntutan penjual agama dan penunggang Agama liberal COMANGO yang menyentuh Sensitiviti Umat Islam. Peranan Tokoh seperti Ambiga, Maria Chin, Siti Kasim, Marina Mahathir, Mariam Lee, Dr Farida COMANGO, G25, IFC di Malaysia.

  1. Setiap 4 tahun, Majlis Hak Asasi Manusia Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (UNHRC) akan mengkaji dan meneliti perkembangan serta prestasi isu-isu yang melibatkan hak asasi manusia sejak tahun 2009 terhadap 193 buah negara-negara PBB termasuk Malaysia. Ia disebut sebagai Proses Semakan Berkala Sejagat Majlis Hak Asasi Manusia.

  2. The Coalition of Malaysian NGOs in the UPR Process (COMANGO) yang terdiri daripada 54 pertubuhan telah menyediakan satu laporan mengenai pelbagai isu-isu hak asasi manusia yang berlaku di Malaysia dan telah menyerahkannya kepada PBB bagi tujuan penelitian. Sesi kajian dan penelitian pernah berlangsung pada 24 Oktober 2013 di Human Rights Council, Geneva, Switzerland.

  3. Beberapa tuntutan dan desakan daripada penunggang agama spt COMANGO yang menimbulkan kontroversi sepertimana yang dilaporkan dalam laporan tersebut.

  a. Penunggang agama liberal di Malaysia digesa untuk menandatangani International Covenant on Civil & Political Rights (ICCPR)

  b. Penunggang Agama di Malaysia juga digesa untuk menandatangani International Covenant on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (ICERD).

  c. Penunggang agama liberal di Malaysia digesa untuk mengiktiraf hak-hak Sexual Orientation and Gender Identity (SOGI) terutamanya hak-hak lesbian, gay, biseksual, transgender (LGBT).

  Link bawah kesan ICERD pada Negara

  https://www.editormalaysia.com/5376/

  Islam adalah islam, liberal adalah liberal. Walaupun Islam sentiasa boleh memposisikan kedudukannya di setiap zaman dan tempat, Islam tidak mungkin boleh berasimilasi dengan idea-idea yang bertentangan dengannya. Penunggang agama liberal dan plural ini akan cuba meremehkan hukum hakam dan sifat Islam mengikut acuan tuan mereka di luar sana.

  Biarlah Indonesia sahaja yang menanggung azab liberalisme melalui Jaringan Islam Liberal (JIL), kita di Malaysia perlu mencegah sebelum parah.

  Beberapa komponen utama di dalam Liberalisme adalah,

  1. Sekularisme

  2. Kebebasan mutlak

  3. Rasionalisme

  4. Demokrasi Liberal

  5. Feminisme - Tokoh spt Ambiga, Maria Chin, Datin Paduka Marina Mahathir, Siti Kassim, dan lain-lain tokoh femenisme acuan Barat ini.

  6. Hermeneutik - pentafsiran kitab suci (al-Quran dan juga Bibble) dengan kaedah yang baharu, yang tidak terikat dengan mana-mana elemen. Para pendokong liberal ini sentiasa mengajak masyarakat supaya meninggalkan penafsiran alim-ulama muktabar spt Sahih Bukhari Muslim Imam Syafie Hambali Maliki dll.

  7. Pluralisme - pluralisme. Penunggang Agama ini mengajak masyarakat untuk ‘beriman’ bahawa setiap agama adalah sama dan serupa.

  #bawakotakbukanpisau
  #bangaudahpulangsuarasumbang

  ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Popular Posts

YouTube CipanTapirTenuk

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1