Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...
Get Your FREE Helium Hotspot

10 June 2021

Salah Tumpuan Dan Salah Percaturan

Bhai/DeeDee semua...

Satu perkara yang jelas ... yang kita semua tahu... adalah Kerajaan PN sedia ada telah buat salah tumpuan dan salah percaturan terhadap proses program Immunisasi Vaksin Kebangsaan...

Yang paling ketara adalah mengenai proses untuk mendapatkan vaksin... Kita ader COVAC dan kita dan NPRA... sampai redundant... sampai bertindih... lepas itu hanya memilih sesetengah vaksin sahaja... walhal banyak lagi vaksin lain yang telah diterima dan disahkan oleh WHO dan negara lain...

Contohnya... vaksin Sinopharm dan vaksin Sputnik V...

Pelik bilamana vaksin Sinovac pun payah nak dapat di Malaysia... jenuh kelamkabut dengan AstraZeneca dan Pfizer... Malah ader pulak dengar Kerajaan Malaysia nak bawak masuk Moderna .... walhal itu harganya mahal...

Lagi satu pembukaan Pusat Pemberian Vaksin (PPV) berskala mega yang kosnya agak besar.... Walhal dulu kita bukan tak pernah buat program pemvaksinan sekala mega.. dengan kos yang rendah... dengan menggunakan dewan sekolah jer... kemudahan yang sedia ada...

Kerusi bangku tak payah nak sewa... meja tak payah nak sewa....

Tapi yer la... sebenarnya ada pihak yang nak buat duit... itu ja sebabnya... hehehehe... tak caya ka? tanya mamat ni..

Hampeh aaa...








6 comments:

  1. JOM KITEEE PANTUN.. LAMO X PANTUN



    KAMPUNG KELING P.PINANG SUDAH LAMA TIADA
    KAMPUNG BUAH PALA BARU SAJA LESAP SEGALA NYA
    PULAU SINGAPURA SEDEKAH LEE KWAN YEW PULA
    FORMULA LANTIK PM JANGAN DARI UTARA LAGI YER..!!



    FORMULA LANTIK PM JANGAN DARI UTARA
    KAMPUNG PULAU2 PUN DEPA KASI SEMUA
    TAK CUKUP GADAI SEMUA DEPAN MATA
    AKIDAH IMAN PUN DEPA NAK GADAI JUGA

    #BANGAUDAHPULANGSUARASUMBANG

    ReplyDelete
  2. Ada byk kemudahan tetapi x diguna...dewan sekolah siap meja kerusi toilet lagi foc x mahunya....

    ReplyDelete
  3. Kerajaan Kedah Baru kata mereka sehebat Singapura

    Kedah memperoleh pelaburan langsung asing (FDI) yang diluluskan dalam sektor pembuatan berjumlah RM42.4 bilion daripada RM58.8 bilion diterima negara bagi suku pertama (Q1) 2021.

    Pertumbuhan memberangsangkan dan menjadi petunjuk prestasi ini dicapai ketika usia kerajaan negeri pimpinan Menteri Besar, Muhammad Sanusi Md Nor baharu berusia setahun pada 17 Mei lalu.

    Malah, rekod positif yang dipacu luar biasa dan mencatat sejarah baharu bagi Kedah ini berlaku ketika mana dunia masih berdepan cabaran pandemik COVID-19 di mana telah memperlahankan ekonomi.

    Angka tersebut bahkan jauh mengatasi jumlah FDI diterima negeri lain iaitu Sabah (RM4.3 bilion), Selangor (RM4.0 bilion), Melaka (RM3.4 bilion) dan Johor (RM1.7 bilion) bagi tempoh sama.

    Laporan Lembaga Pembangunan Pelaburan Malaysia (MIDA) ini telah dibentangkan Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Dato ‘Seri Mohamed Azmin Ali kepada Kabinet, semalam.

    Isyallah rakyat Malaysia kaum Melayu sudah ada kesedaran. Lupakan Singapura tinggalkan Singapura pedulikan Singapura.

    Batalkan HSR lagi bagus tingkatkan pelaburan negara tetangga serumpun. Syabas Petronas Carigali jumpa sumur migas di Sampang Madura Indonesia. 185 juta barrel sumur baru ditemui. Banyak sumur akan diterokai.

    #bangaudahpulangsuarasumbang

    ReplyDelete
  4. bila Allah bagi musibah kecoh semacam
    gelojoh nak hilangkan musibah
    soli la

    ikut waktu Allah tetapkan ngan sobar
    dalam suasana mucibah pun ada puak gelojoh nak buat duit cepat

    itula perangai setengah mansuia

    Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dengan sabar dan (mengerjakan) salat.
    Dan sesungguhnya yang demikian itu sungguh berat, kecuali bagi orang-orang yang khusyuk

    ReplyDelete
  5. Siasatan kes suami Zeti berkaitan 1MDB 'hampir' lengkap... (ato 'nyaris' lengkap kikii)

    Polis mungkin akan melengkapkan siasatan terhadap Tawfiq Ayman, suami kepada bekas gabenor Bank Negara Zeti Akhtar Aziz, berhubung dakwaan menerima dana berkaitan 1MDB, tidak lama lagi, demikian menurut laporan Malaysiakini.

    Menurut Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Komersial Bukit Aman Kamaruddin Md Din, pihaknya kini dalam proses mendapatkan beberapa lagi dokumen untuk melengkapkan siasatan.

    "Belum lagi (selesai). Ada dua tiga lagi dokumen yang kita perlu dapatkan.

    "Sebaik saja kita dapat dokumen itu, insya-Allah kita akan rujuk (kertas siasatan) kepada pejabat timbalan pendakwa raya," kata Kamaruddin ketika dihubungi semalam.

    Antara dokumen tersebut adalah dokumen perbankan, yang menurutnya perlu didapatkan daripada entiti di dalam dan luar negara.

    Kes suami Zeti berkaitan 1MDB 'hampir' lengkap... Kes Jho Low Nik Faisal lesap lebih 22 bulan masa Tun Mahathir jadi PM dolu 'hampir' jadi apa ye..!? ato 'Nyaris' jadi kenyataan atau hampir lesap terus...!?


    kikikikiki..





    Datuk Vicky kartel judi online bapak ayam dll hampir@nyaris jadi apa pulak yea... kikikiki..!?

    #bangaudahpulangsuarasumbang

    ReplyDelete
  6. licik Jho Low lagi suma pemimpin Melayu kena bodohkan oleh Jho Low... bangsa Jho Low tepuk tangan tengok pemimpin melayu londeh melondeh bercakaran... ada tunggu masa nak mati dan sakarat lagi teruk kena bodoh bodohkan oleh Jho Low.

    Jho Low ketawa terbahak sambil kata Lu olang Melayu Gadoh lah smpi Mampos tapi Gua Enjoyyyyy...!!!

    Tak serik serik pemimpin melayu kena main kena bodoh bangang oleh bangsa Jho Low..!!

    #bangaudahpulangsuarasumbang

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

YouTube CipanTapirTenuk

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1