Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...
Get Your FREE Helium Hotspot

19 August 2021

Kerja Gila Lantik Yang Gagal

Bhai/DeeDee semua...

Malaysia nih dah kronik dah... Sungguh kronik... Bayangkan la orang yang gagal hendak dilantik mengetuai Kerajaan Persekutuan lagi...

Adoilah..

Ismail Sabri semasa dier jadi Timbalan Perdana Menteri adalah seorang yang gagal.... bukan sahaja gagal mentadbir Kerajaan... tapi gagal menguruskan Majlis Keselamatan Negara (MKN) yang mana dia ketuai sebagai Menteri Kanan Kluster Keselamatan...

Bayangkan lah bilamana orang yang gagal ini hendak dilantik menjadi Perdana Menteri... 

Tak tahu la apa yang ader dalam kepala hotak orang yang melantik nih... adoilah... bodoh bertingkek-tingkek...




8 comments:

  1. hanya d MALAYSIA macam ni...
    Negara2 lain aku X pasti...
    kita tunggu PRU15 mcam mana...
    LTL!!!!

    ReplyDelete
  2. Kena terima sbb nampaknya pemilihan P M skrg terletak bukan di tangan rakyat. Tapi pada M P gila kuasa dan dikenali umum penipu dan penunggang agama.

    Mereka akan terus bercakaran sbb masing2 sombong. Pengurusan berterabur. Perbelanjaan tanpa kawalan. Terpaksa biarkan mereka rosakkan negara dan covid mencanak.

    Sememtara itu rakyat yg mahu pembaharuan & sokong pembangkang kena kerja keras sedarkan rakyat yg masih x cerdik. Agar pembangkang menang sebanyak kerusi utk elakkan katak PRU nanti.

    ReplyDelete
  3. Apa indikator gagal dalam pemahaman anda. Senarai dan buktikan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak perlu senarai kot.

      Klau dah Agong pun kena involve jelas lagi bersuluh dah gagal

      Delete
  4. Biarkan si Luncai terjun dengan labu labunya....biarkan biarkan.
    Buat apa nak di ambilk alih jaga rumah yg dah nak terbalik... tandas penuh sisa taik... sink tungganglanggang...lantai bilik air dah retak...paip dah berkarat...atap dah bocor (kena tebok dengan lebai)...katil dah patah 2...lantai dah tenggelam air...ha haaa mampos..

    ReplyDelete
  5. Depa cuma pentingkan nak kekalkan jawatan masing2, tak kira umno, bersatu atau pas, malah gps, mca dan mic pun. Masyuuukkk!! Rakyat dipersetankan

    ReplyDelete
  6. Brown Flesh Vibrator says:aku da lama fedap menyampah meluat dan benci dengan org2 politik berparti di malaysia nih. apalagi pemimpin2 negara (kecuali arwah Tun Hussein Onn dan Tun Razak). Semakin jahanam negara agama bangsa dan masa depan.

    Sudah tiba masa rakyat pilih calon bebas tak berparti contoh Uncle Kentang atau Tan Sri Khalid Ibrahim. Umno ke Pas ke PKR ke Bersatu ke parti lancau ape ke suma sama menjahanamkan negara untuk penuh poket sendiri.

    Memang sial diaorg nih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. X bleh menyampah.

      Klau nak pilih pemimpin dalam kelab pibg blehla siapa sj...

      Dlm PRU lain. Ahli politik x berparti tak ada ada jentera/orang tak kenal. Kena sampai maklumat sebanyak2 pengundi. Nak bagi 'uncle kentang' jadi kentang goreng ke?.
      Ahli politik berparti penipu confirm menang sbb ada jentera.

      Rakyat kena pilih yg kurang penipu dari kalangan penipu. Tak nak pilih juga nasiblah... Biar Melayu tak cerdik pilih... 60 tahun Melayu ketinggalan.

      Delete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Popular Posts

YouTube CipanTapirTenuk

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1