Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...
Get Your FREE Helium Hotspot

21 August 2021

Bukan Sepenuhnya Salah Pembangkang

Bhai/DeeDee semua...

Satu part dari apa yang dinyatakan oleh Tony Pua berkaitan bab ini memang gua setuju ... Ader betulnya... Cuma.... ader satu lagi penyebab besar yang Tony Pua lupa nak tengok.... hahaha..

Ismail Sabri cuma dapat 114 sokongan..... 114 setelah dicampur dengan 18 sokongan dari GPS... sokongan yang sebenarnya ikut suka YDP Agong la nak tentukan GPS nih masuk belah mana... Dan untuk itu... bermakna tanpa sokongan 18 dari GPS nih.... Ismail Sabri memang tak cukup decorum...

Dan kalu betul ikut syarat dan terma... ader banyak sokongan yang boleh dikira "Null and Void"... sebagai contoh ada Ahli Parlimen yang jelas telah melakukan kesalahan pada terma dan syarat kerahsiaan serta yang lain-lainnya.... Malah.... kes 18 sokongan GPS ini pun dikhabarkan diterima selepas jam 4 petang... selepas tempoh akhir masa yang diberikan... maka kiranya ianya juga boleh tertolak...

Tapi ... yer la... kita tahu lah siapa yang sebenarnya beriya-iya sangat nakkan UMNO ditampuk kuasa... ditampuk pemerintahan....  ini jelas terpampang... ini jelas boleh dilihat...

Kita cakap banyak karang... tak sempat Zohor dah boleh kena kutip... hahaha

So... what do you aspect.... Hahahaha... nothing much... sebab sampai kiamat la takkan berubah kalu puak-puak nih terus menjadi juri pengadil.... yang mana sentiasa akan berlaku permainan di padang tak rata... Hahahaha...

You know what I mean.... hahahaha



5 comments:

  1. Salah Strategi Anwar kecundang lawan musuh politiknya. UMNO kembali menguasai Putra Jaya semula. Tony Pua salahkan Anwar.

    Pasukan think tank Anwar tidak mempunyai stratrgi yang tepat. Setelah Datuk Sabri Ismail dilantik PM ke 9 sepatutnya DSAI tidak perlu menyerang PM Datuk Sabri. Sepatutnya PN di biarkan berkuasa sebab terlalu banyak kelemahan dalam kerajaan Mahiuddin.

    Kabinet yg ramai tidak berfungsi dan polisi yg flip flop di setiap kementerian. Era Ismail Sabri tentunya ini akan diperkemaskan maka peluang think tank DSAI tertutup semula. Cipta lagi yg persepsi baru oleh pasukan DSAI.

    Sepatutnya pasukan think tank DSAI perlu hapuskan politik Tun dan legasinya dari bangkit menyerang DSAI. Tapi pasukan think tank DSAI samgat gelojoh untuk menyerang Mahiuddin. Setelah Tun tidak boleh bangun menyerang DSAI maka strategi seterusmya adalah Sabri Ismail.

    Sepatutnya DSAI halakan serangan kepada Tun Mahathir dan legasi Tun selama lamanya. Tun adalah musuh DSAI sudah berdekad lamanya. Hapuskan musuh DSAI satu per satu. Maka DSAI hanya perlu tumpukan pada musuh politiknya seterusnya iaitu PN.

    Setiausaha Publisiti Nasional DAP Tony Pua, yang mempersalahkan pembangkang yang menyaksikan Umno kembali berkuasa.

    "Ditendang keluar dari kerajaan pada Februari 2020 adalah cukup buruk. "Tetapi berperanan utama yang membolehkan Umno kembali berkuasa? Satu tamparan,” katanya dalam satu catatan Facebooknya malam ini.

    Pua merujuk kepada kejatuhan Pakatan Harapan tahun lalu, dan peranan yang dimainkan oleh pembangkang untuk mengasak pentadbiran Perikatan Nasional sehingga menyebabkan pengunduran diri Muhyiddin Yassin sebagai perdana menteri kelapan.

    Ahli Parlimen Damansara itu sebelum ini lantang membidas idea menjatuhkan Muhyiddin, kerana bimbangan bahawa tindakan berkenaan akan menyebabkan Umno kembali berkuasa.

    Ahli Parlimen DAP Kota Kinabalu Chan Foong Hin, dalam satu kenyataan kepada Malaysiakini menyoal apakah kerajaan baru Ismail sabri akan menawarkan tawaran serupa kepada pembangkang.

    Dalam hal ini salahkan Anwar Ibrahim yang pentingkan numbers sedangkan Tony Pua mengetahui Anwar tiada majority. PM ke 8 sudah menawarkan bipartisan tetapi ditolak mentah oleh Anwar dan puak reformasi.

    Akhirnya Veteran DAP Lim Kit Siang hari ini secara tidak langsung mencadangkan Anwar Ibrahim dilantik sebagai timbalan perdana menteri dalam kerajaan yang bakal ditubuhkan, selepas presiden Anwar itu gagal memperolehi numbers majoriti ahli Dewan Rakyat.

    Membiarkan Tun menyerang DSAI bila bila masa adalah kelemahan strategi pro reformasi. Hapuskan Tun dan legasi kekayaan anak beranak dan akhlak anak cucu jadi senjata ampuh melenyakan Tun dan legasinya.

    Gunakan strategi yang betul DSAI boleh berjaya menundukkan musuh politik dengan cepat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bodo. Benda senang dan mudah. Selagi ph kekalkan anwar calon pm..selagi tu pembangkang kekal pembangkang. Pru14 bukti setelah bertahun letak cikgu zahid jadi pm. Gagal. Mcm tu jugak umno. Kalai dia letak calon zahid atau najib pm..dia pun akan melepas.
      Mudah cerita..letak calon lain.selesai

      Delete
  2. Kasi bukak otak baca yop apa itu demokrasi. Memang kena carik apa saja cara nak menang sekalipun kena reka padang tak rata. Ngap betui.hehe

    ReplyDelete
  3. kah kah kah tak abis abis dng numbers kah kah kah... teruskan dengan numbers... kah kah kah

    ReplyDelete
  4. Yessss i know what u mean.n i o u

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Popular Posts

YouTube CipanTapirTenuk

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1