Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...
Get Your FREE Helium Hotspot

09 August 2021

Ayam Tiada Kepala

Bhai/DeeDee semua...

Gua lihat haro-hari ramai kawan-kawan dan kenalan yang telah menghembuskan nafas terakhir... semuanya akibat dari Covid-19... seorang demi seorang tumbang.... terpaksa mengalah ... 

Impak kematian yang semacam tiada kesudahan.... Impak Covid-19 nih...

Ntah la... gua sendiri pun cuak ngan Covid-19 nih.... bukan apa... biler melihatkan tindakan Kerajaan yang semacam ayam tiada kepala nih.... memang menggusarkan...  Setiap hari gua terpaksa keluar mencari rejeki atau berurusan di luar.... dan gua memang terdedah dengan semua risiko ini...

Tambah pulak gua ader beberapa penyakit seperti diabetic, kolestrol dan hypertension...

Dan ini semua adalah risk... gua dah amik vaksin... 1st Dose..... tapi... dari apa yang gua tau... orang yang cukup amik 2 dos pon tetap boleh terjangkiti lagi.... siap Stage 4 dan Stage 5 lagie....

Huhuhu....

So ... apa tindakan Kerajaan..... adakah nak tunggu sampai ada anak beranak Menteri yang mati ... atau Menteri sendiri yang mati akibat Covid-19... baru nak buat tindakan lebih tegas....

Agaknya la kot.... adoilah... macam Ayam Tiada Kepala ..



1 comment:

  1. Bhai kat negara kita special sikit sebab yang mati majoritinya belum ambik vaksin. Kalau kat negara luar majoriti yang mati yang telah lengkap ambik 2 dos haha.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Popular Posts

YouTube CipanTapirTenuk

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1