Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...
Get Your FREE Helium Hotspot

09 August 2021

AKPK? Agensi Kerajaan Paling Tahi Di Malaysia

Bhai/DeeDee semua...

Tanyalah siapa sahaja yang pernah berurusan dengan AKPK selepas ada masalah dengan pekerjaan mereka... dan terpaksa susunatur balik pinjaman (perumahan, kenderaan atau pinjaman peribadi).... pastinya ramai yang akan kata AKPK adalah agensi kerajaan yang paling tahi di Malaysia..

AKPK adalah agensi yang paling tak boleh pakai...

Simple as that.

- NPC International Inc. antara operator franchisee terbesar Pizza hut dan Wendy dengan 1,200 Pizza Hut dan 385 restoran di bawah fleetnya, beroperasi berpuluh tahun sejak 1962 pun cut loss isi borang Chapter 11 baru baru ini.

- Lufthansa gergasi penerbangan Jerman yang berpuluh tahun running dari 1953, dari hampir 5 bil USD cash reserves bungkus.

- 24 hours fitness yang mempunyai 500 gym dengan hampir 20ribu pekerja pun terpaksa buang hampir 9000 pekerja, tutup lebih 100 gym dan buat pinjaman baru sebanyak 250 juta untuk maintain apa yang masih ada sebelum isi borang chapter 11, 2 bulan lepas.

- AirAsia burn RM2bil cash pile sampai terpaksa buat hutang baru RM500 juta untuk elak ikat tepi.

Dan kau expect SME yang kecik kecik ni, yang baru setahun jagung, boleh urus tunai dengan cekap dalam prolong environment tahpape macam sekarang ni?

Bantuan seciput RM2-3K yang mungkin hanya lepas bayar bil sewa sebulan tu?

Ntahlah..

Kadangkala betul lah jugak bila orang kata..bercakap dari kerusi empuk dengan gaji tetap tu senang.




2 comments:

  1. Itu kenyataan AKPK yang paling celaka!

    ReplyDelete
  2. Bro cakap kena pakai otak... sme bila kenyang ada bagi duit pd kerajaan? Meniaga ciput pick up sikit pye gedabak tu la pasal...kata pepatah bior pape asal bergaye yeop betul ke x?

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Popular Posts

YouTube CipanTapirTenuk

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1