Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

20 December 2009

Enjin Jet F5E Hilang - Al Maunah Disiasat

Roh ketua Al Maunah (Mohd Amin Mohd Razali) kini sedang disiasat oleh pihak ATM atas kehilangan enjin jet F5E. Kehilangan enjin jet ini disedari apabila pihak TUDM ingin menukar enjin jet F5E dengan invetori sedia ada.

Nampak gayanya ... Al Maunah bukan setakat curi M16 dan pelancar roket... tapi enjin jet pun dicuri gak... hahaha... Err.. betul ker Al Maunah yang curi... atau mungkin ader ajen-ajen "arm dealer" yang terlibat sama...

Cuba la siasat kaitan kehilangan enjin jet F5E nie dengan syarikat Perimekar ataupun Satang Jaya... rasa-rasanyer .. mungkin ader yang terlibat nih...

Enjin jet bukan la sebesar beg bimbit.. tapi rasanyer lebih besar dari saiz sebijik kereta Kancil atau Kelisa.... hehehe.. bukan senang nak rembat... Kes Al Maunah dulu pun dikatakan menggunakan Mitsubishi Pajero jer.... jadi camana nak rembat enjit jet nih...

Setahu gua la... benda nih bukan senang nak bawak keluar dari Pangkalan.... susah ooo... MP banyak.... ader beberapa pagar nak kena lepas nih... lain la kalu angkut guna Helikopter... hahaha.. tapi .. satu yang pelik.... macam mana takder sesapa yang nampak atau perasan...

Atau mungkin satu pangkalan terlibat sama... Woi.. RM50 juta bhai... kalu dibahagikan sikit sorang ... mau makan puluh ribu sorang tuh.... Kalu Perimekar atau Satang Jaya tak terlibat... sure benda nih dijual oleh Keling Botol... jual besi buruk... hahaha...

Agak-agaknyer la... bom-bom dan peluru berpandu yang kita masih ader tue ori ker replika... harap jangan la replika... mampus kita nanti... sebab mana la tau.. yang ori dah kena rembat... jadi depa ganti dengan replika... pakai polisterin... hahaha....

Gua rasa.. banyak pihak kena jawab nih... dari peringkat bawahan... sampai la Menteri Pertahanan dan Perdana Menteri.... semua patut kena siasat.... bagero la... barang macam nih pon boleh kena curi depan mata.... buta ker aper... ini semua duit punya pasai....

2 comments:

  1. ape punye bahalol.. brg kecik xpe la gak.. ni brg beso kete kancil??? xkan xle nmpak? btol gak tu.. xkan nk pkai pajero.. gilo apo? helikopter x munasabah.. xkan xde sape2 leh prasan kan? ni mesti kes org dlm la bhai..

    ReplyDelete
  2. Bhai Aduka,

    Ini semua giler punya kerja... duit punya pasai.. sanggup merbahayakan negara.... apa bangang punya worang nih...

    MP tido masa nie kot... tue yang boleh lesap benda sebesor nih...

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1