Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

21 December 2009

Semua Hilang

Magik sungguh... semua hilang... satu ker satu asik ader jer yang hilang... tak boleh nak kesan pulak tue... Macam mana boleh jadi macam nih... Nih gua listingkan senarai yang hilang (tak ikut susunan) di Malaysia setakat ini.

  1. Rekod kemasukan (entry) Altantuya boleh hilang dari pangkalan data Imigresen
  2. Enjin jet F-5E milik TUDM boleh hilang dari stor pangkalan TUDM Sg Besi
  3. Penyiasat persendirian Detektif Bala hilang dari Malaysia
  4. Raja Petra Kamarudin (RPK) hilang dari Malaysia
  5. Maklumat tanah beratus ekar yang dikaitkan dengan Khir Toyo di Selangor
  6. Kaitan antara Abdul Rahman Palil dan KDSB dalam kes PKFZ
  7. RM600 juta hilang dari MAS
  8. Senjata M16 dan pelancar roket boleh hilang dikebas oleh Al Maunah (kononnya)
  9. RM2.5 Bilion duit BMF yang disebat oleh Lorraine Esme Osman dan Kumpulan Carrian di Hongkong
  10. RM30 Bilion duit BNM yang dihilangkan oleh Nor Mohamed Yakcop dalam skandal urusniaga forex
  11. RM200 juta duit Tabung Haji yang hilang ditipu

Sebenarnya banyak lagi kehilangan yang berlaku dalam pelbagai agensi kerajaan dan GLC... namun ianya siasatan tidak dapat diteruskan kerana adanya kekangan dari pelbagai pihak yang berkepentingan...

Inilah masalahnya.... terlalu banyak yang hilang dari sekecil-kecil barang (maklumat) sehinggalah sebesar-besarnya... terlalu banyak... tak tau la macam mana nak terangkan kat pembaca blog nih.. bagi yang rajin sila semak akhbar lama ataupun Mikrofilem kat Perpustakaan Negara ataupun kat Arkib Negara.... banyak boleh jumpa la bhai...

Apa-apa pun... Malaysia Boleh.... maka dengan senangnya semua boleh dihilangkan... hahaha

7 comments:

  1. pelik nye citer ni.. sume hilang.. aik hilang sume

    ReplyDelete
  2. Adakah kes penawanan senjata yang dikaitkan dengan Al Maunah sebenarnya satu percubaan untuk menyeludup senjata-senjata itu keluar dari Malaysia untuk dijual di pasaran antarabangsa? Cuma operasi itu gagal.

    ReplyDelete
  3. Bhai Anonymous,

    Kemungkinan perkara yang tuan/puan maksudkan itu tak terkejut la gua...

    Perkara seperti tue macam boleh terjadi la....

    Operasi itu gagal atau sengaja digagalkan sebagai satu ujikaji... mungkin....

    ReplyDelete
  4. Al-Maunah tu di frame oleh Mahadhir Mohamad,rajin² la google kt intenet

    ReplyDelete
  5. Bhai Restless,

    Gua baik ngan kawan-kawan Al Maunah... gua tau citer sebenarnya... hahaha

    ReplyDelete
  6. Mohd. Amin tu punya baik oghangnya masa hidup, deme kate, mati di tali gantung pun cool aje..ada tanda mati oghang beriman, memang sah dia tak bersalah..biarlah oghang lain kata apa ke dia..aku caya oghang cerita yg teman caya (sumber yg boleh dipercayai)

    Aku doa depa yg framed dia &kwn-2 dia, muntah darah, sakit perut, gigi anu dll..redat sampai kurus cengkung cam pelesit tapi tak mampuih-2..baru depa tu ada akai.

    hehe

    ReplyDelete
  7. Bhai Hanz_Azdi,

    Gua pun kenal gak member yang baik betul ngan Mohd Amin tue... orang agama bhai... cakap pun lembut... muka bersih.... Mohd Amin pun sama gak... Isteri dier cukup tutup aurat... keluarga baik-baik belaka....

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1