Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

02 December 2009

Mencegah Lebih Baik Dari Merawat

Bodoh ker aper kalu dah kena sakit tue... taknak pergi berubat... Sebelum sakit la patutnya kita amalkan konsep "mencegah lebih baik dari merawat" ... sebab kos untuk mencegah nie biasanyer rendah jer... tapi kalu merawat... pergh... mau berjuta-juta rupiah...

Contoh paling simple... kereta gua ader skit masalah masa nak masuk gear rendah (terutamanyer gear satu)... gua pi bawak jumpa mekanik.... perkara pertama dier bagitau gua... minyak gear lu mesti dah teruk sangat atau dah dekat nak kering... baik tukar minyak gear tue... sebelum masalah lagi besar...

Katakan la gua taknak dengar nasihat mekanik nih... gua lanyak jer kereta tue... sampai masa .. pergh... dah tak boleh jalan dah... hancus ... mekanik kata ...errr.. kena tukar gearbox la bhai.... berapa gua tanya,..... hehehe... makan ribu-riban la... Cuba kalu gua ikut nasihat mekanik untuk tukar minyak gear tue... lu nak tau berapa harga tukar minyak gear... tak sampai RM50 jer...

Kesimpulannya .... mana lagi kos murah... tukar minyak gear atau tukar satu set gearbox... giler aper kalu ader mamat yang kata tukar satu set gearbox tue lagi murah dari tukar minyak gear...

So... apa citer sebenarnya nih...

1. Harinie gua tukar minyak gear kereta gua.. last sekali gua tukar pada 2003.. lama tue.. tak pasai-pasai kena maki ngan mekanik... dier kata giler aper tak tukar dah lama... nak mampus ker... hahaha... padan muka gua...

2. Penyakit gila talak nak UMNO/BN dalam PAS dah tahap merbahaya dah.. kalu tak dicantas dan dicegah diperingkat la nih.. sure nak rawat nanti kosnya akan meningkat.. yang jadi bala... PAS ... yang nama buruk.. PAS ... yang orang dah tak percaya nanti... PAS ... yang gelak besor pasai tak ambik tindakan mencegah penyakit nieh... UMNO/BN.

Jadinyer.... Jawatankuasa Disiplin PAS patut cepat buat tindakan mencegah barah UG dalam PAS dan orang-orang yang bersekongkol dengan UG nih seperti Hassan Ali, Hassan Din, Nasha Mat Isa, Mustafa Ali dan ramai lagi... kalu lambat.... PAS akan terlungkup pada PRU13 nanti... tak percaya.... takper... tunggu jer la...

Mencegah lebih baik dari merawat la bhai ooi....

2 comments:

  1. salam tuan

    betoi tu, jadi PAS lebih mencegah hasan ali.

    ReplyDelete
  2. Bhai Haji...

    Memang kena cegah awal... sebelum melarat.. bahaya ooo...

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1