Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

10 December 2009

Keselamatan Negara Tergugat

Gua bukan nak kasi lu orang semua takut... tapi dah memang keselamatan negara tergugat la nih... Lu nak tau pasai aper ka?

Ini semua pasai kontrak penyenggaraan kelengkapan ketenteraan...

Gua rasa lu semua dah tau kan.. bahawa semua peralatan ketenteraan disenggarakan oleh kontraktor ... malah hampir 90% kerja senggaraan dikendalikan oleh kontraktor.. cuma sekitar 10% jer yang disenggarakan secara dalaman oleh ATM...

Apa yang gua musykil nih... adalah... apakah tahap kerahsiaan dan keselamatan yang dijamin oleh kerja-kerja senggaraan yang bukan dibuat oleh ATM sendiri...dimana semua kerja ini diberikan kepada kontraktor swasta... Pada gua la... dalam kes macam nih... mana ader tahap kerahsiaan... semuanyer mudah bocor...

Lu ingat senang ker nak detect agen asing (mole) ... susah oo... sure susah nak kenal.... tambah lagi dalam kes senggaraan nih... dulu Kerajaan Jepun letak agen dier (mole) dalam Tanah Melayu... takder saper yang dapat detect.. siap ader yang kerja jual ikan... tukang gunting... tukang baik basikal.... alih-alih.... ini ler agen yang sediakan info untuk gerakan penaklukan oleh Jepun masa perang dunia kedua dulu....

So.... dalam kes kontraktor penyenggaraan nih... lu boleh percaya ker 100% semua kerahsiaan dijamin.... gua tak percaya langsung la... sure ader sekor dua agen asing (maybe Singapura) yang kerja didalam syarikat penyenggaraan nih.... Secara tidak langsung ... sure dah banyak yang bocor info kepada negara asing nih...

Kalu la diorang sabotaj dalam setiap jet pejuang TUDM yang disenggarakan oleh diorang ... maka sennag la Singapura nak serang Malaysia menggunakan serangan udara.. sebab jet pejuang Malaysia dah kena sabotaj.... paling senang sekali ialah dengan memasang special beacon/jammer pada peralatan IFF (Identification Friend or Foe) jet pejuang Malaysia nih... akan menyebabkan juruterbang TUDM akan tersilap untuk mengenalpasti jet pejuang musuh atau rakan... mudah la jet TUDM akan dijadikan sasaran ....

Jadi ..... dalam kes macam nih... gua percaya bahawa keselamatan negara sebenarnya dah lama tergugat... hasil dari pemberian kontrak penyenggaraan peralatan ketenteraan kepada syarikat swasta dan bukannya disenggarakan sendiri oleh TUDM.

Lanjutan cerita lu boleh baca kat sini: mind NO EVIL

2 comments:

  1. aku setuju benar dgn teori kau nie..pasal 'mole'..even sekuriti tahap tinggi pun di base boleh terlepas..inikan pulak ejen asing di kaw selenggaraan aircraft...

    ReplyDelete
  2. Bhai...

    Pasai mole nie... dah lama dah ader dalam semua agensi keselamatan kat Malaysia nih.. cuma belum dapat ditangkap dan didetect jer...

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1