Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

22 December 2009

Teori Kehilangan Enjin Jet F-5E

Okeh... ini gua nak bagi teori gua mengenai kehilangan enjin jet F-5E sebanyak dua bijik tue.... semua ini hanyalah teori gua okeh.. nak gelak ker... nak kutuk ker... lantak korang la... janji gua dah kemukakan teori..

1. Ada buyer nak beli enjin jet tue... dah survey... banyak enjin yang ok ader kat Malaysia... jadi diorang mintak ahli sindiket kat Malaysia sediakan plan untuk bawak lari enjin tue...

2. Ahli sindiket kontek orang dalam diorang kat syarikat penyenggaraan peralatan ketenteraan... jadi dapat sorang atau dua kaki kat situe... diorang plan... dan lepas tue kontek plak kaki kat dalam TUDM..

3. Kaki kat dalam TUDM pangkat cikai jer... susah nak lepas... jadi dier pi kawtim ngan pegawai atasan dier sekali... tapi pegawai atasan kata.. kalu nak buat songlap benda nih... kena ramai yang terlibat... jadi diorang kumpulkan lebih kurang 100 anggota....

4. Enjin yang nak dirembat tue dah dikenalpasti... siap kena rembat rekod perkhidmatan dan penyenggaraan sekali... dimasukkan dalam satu kotak kayu berlabel TUDM... letak kat tepi... tapi ader 2 kotak kayu.... satu isi enjin jet.. satu lagi isi barang-barang spare part lain ... berat dua kotak tue dipastikan lebih kurang sama jer...

5. Panggil lori kontena untuk ambik enjin jet bawak pi hantar... (kononnyer la)... tapi isikan kotak nombor 2 yang isi barang spare part tue... kotak identical... sama sebangun.... sebentuk... jadi masuk dalam kontena.... seal dan bonded... sain apa yang perlu kat atas kertas... panggil MP untuk cek kontena... tapi kotak satu lagi tak usik pon....

6. Lepas tue kepala kaki rembat tue buat panggilan untuk penerbangan rutin C-130 ... jadi kapalterbang Hercules C-130 pun sampai... bawak masuk kotak nombor 1 yang ader isi enjin jet F-5E dalam pesawat Hercules C-130 tue... lepas tue .. anggota lain pon masuk sama dan buat macam biasa... ala ... rutin flight jer...

7. Biler dapat flight clearance dari ATC dan Tower ... so terbanglah pesawat Hercules C-130 dengan enjin jet dan anggota nih... (beberapa anggota sindiket dalam TUDM terbang sekali masa nih).... so... C-130 nie terbang ..... sampai la pi Thailand .. macam biasa la... selalu pun Panglima Tentera Udara ader suruh amik pokok kat Thailand... dan tanam kat Subang Airbase Golf Club... hehehe..

8. Landing kat Thailand.... kotak yang ada enjin jet nih pon dibawak turun... pas masuk satu kontena... lepas tue pi tempat lain... letak kejap.... pastue ader anggota sindiket lain yang pindahkan dalam pesawat lain... dan kotak dipadamkan nama dan logo TUDM... pastue terbang dihantar terus kepada buyer... hehehe

9. Hercules C-130 tue balik ke Malaysia dan buat macam biasa..... satu enjin dah berjaya diseludup keluar... disonglap dan dirembat.... ramai yang terlibat...

10. Biler dah okeh.. cerita senyap dalam 6 bulan... diorang buat sekali lagi... modus operandi sama.... taktik dan teknik sama... enjin jet jenis yang sama... harga yang sama... pegawai yang sama... anggota yang sama... selebihnya.... jadi sejarah ler...

Sebab tue la... benda tue boleh lepas bolos tanpa pemantauan di semua exit negara... sebab kalu melalui kapal... sure kena masuk kontena... kastam ader scanner untuk kontena la... sama gak kat public airport... dan jalan darat... jadi cara terbaik... terbangkan terus dari pangkalan TUDM.... hehehe...

Amacam.... ok dak teori gua nih.... hahaha... boleh jadi skrip filem Hollywood atau Bollywood... tak dapat pun... jadi skrip filem Greenwood pon jadi la... hahaha

12 comments:

  1. Injin jet itu dimasukkan dalam Pajero lah. Kemudian melalui pos kawalan rejimen siri 300, kemudian terus melepasi sempadan Thailand.

    ReplyDelete
  2. Salam Sahabat, teori yg saudara buat ni boleh dikatakan hampir 90% tepat. Cuma dlm kes ni rasanya pengangkutan menggunakan kontena tak digunakan. Saya pernah membuat penghantaran misteri dari camp ke TUDM airport.Bila ditanya pegawai, dia akan kata "jangan ditanya kemana pergi dan jgn ditanya bila pulang".

    ReplyDelete
  3. Minta TGNA doa sampai pencuri pecah perut. Pecah perut dua kali!

    :D

    ReplyDelete
  4. Lu tanyalah Kolonel Mat. Kalau takpun tanya bos dia dengan anak-anak buah dia sekali.

    ReplyDelete
  5. Salam Bro,

    Ha..ha..ha.., teori lu boleh masuk akal....

    ReplyDelete
  6. Terima kasih sebab komen kat teori gua nih... biasa la... mesti ader kekurangan sana sini dalam teori nih... apa-apa pun... hahahaha... sebonarnya... sonang yo nak songlap dari Kem... hehehe... cuma kena tau cara dier la... hahaha

    ReplyDelete
  7. pehhh!Lu dh mcm detektif conan lak..gua saspek la sama lu bro..ha ha ha

    ReplyDelete
  8. Pergh... gua bukan detektif conan ler... gua cuma tiru teknik citer MONK jer... hahaha...

    Tapi kalu dapat panggil Shinichi Kudo datang siasat lagi bagus....

    Siapa Shinichi Kudo ... hahaha.... kalu tak tau... cuba tengok citer Detektif Conan..... hahaha

    ReplyDelete
  9. salam bro,macam salah seorang anggota sindiket jer.... tak dapat panggu, pecah tong!!! kahkahkahkahkah

    ReplyDelete
  10. pegawai atasan memang macam tu.aku rasa kalau BPR boleh msuk kem askar,aku rasa beratus orang peg atasan kena buang kerja.yang dia org tau main golf...golf..golf...meluat aku.

    ReplyDelete
  11. Hahaha... gua bukan ahli sindiket... tapi gua ahli kongsi gelap Geng 08 .... hahaha... lu tau pasai apa ahli Geng 08 .... cuba cek nombor IC warga negeri Perak Darul Ridzuan... sure ader nombor 08 kat tengah IC tue... hahaha..

    ReplyDelete
  12. perghhh!!! dasyat bro....masuk akai gak teori tuhh....

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1