Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

02 December 2009

Ini Pon Nak Kecoh Ker?

Mati-mati gua ingat benda yang terjadi tue besar bagak... tapi... ceh.. kecoh macam nak giler.... Ini pon nak kecoh ker? ... aper dah...

ParpuKari dok kecoh dalam blog dier pasai ader mamat mana ntah yang gores gambor Sultan Perak... siap ParpuKari publish gambor untuk mengesahkan benda nih....


Yang lawaknyer tue... gua ingat goresan yang kena tue besor bagak... tapi rupanyer tak lebih dari satu calar kecik jer... bukan terkoyak pon... gambor pakai kertas jer... lain kali kalu taknak calar.. letak la cover cermin ker... berlian ker... baru la tak kena calar... hahaha...

Alangkan kereta kita yang parking elok-elok kat rumah tue pon kekadang tue tercalar gak skit... tak kecoh pon...

Ini gambor Sultan Perak kena gores sikit pon kecoh satu DUNIA ... aper daa.... buat malu jer... Wei... ParpuKari dan geng-geng UMNO/BN .... benda nie kecik jer.. tak perlu la nak kecoh.. bukan mahal pon kos nak print satu gambor... murah jer... kalu nak free.. mintak la gambor baru kat Kementerian Penerangan.... nak seribu keping pon boleh dapat...


Gua bukan tak nak hormat Sultan dan Raja Muda.. cuma pada gua... benda nieh kecik jer la.... Gua bukan nak sokong mamat yang gores tue... tapi .. isu kalu goresan cuma sebesar nih.. baik tak payah buat kecoh... buat malu jer...

Ini la UMNO/BN yang benarkan banyak skim Gores dan Menang dalam Malaysia nih.. dah terbudaya la gores dan menang nih... hahaha... lain kali.. pi suruh Polis dan KPDNHEP cepat-cepat kasi setel skim Gores dan Menang dalam Malaysia yang dah berlambak nih... hahaha...

Benda kecik kecoh satu DUNIA.... macam ayam betina... bertelur sebijik... riuh sekampung.... Kambing betul la ParpuKari nih....

3 comments:

  1. salam...setiap manusia akan usaha dengan sungguh terhadap apa yang diyakininya.......kita sebagai orang islam...kene yakin bahawa ,kita akan mendapat kejayaan apabila kita mentaati perintah Allah dengan cara yang dilaksanakan oleh baginda saw....

    ReplyDelete
  2. Bhai... Anak Pendang Sekeluarga,

    Betul apa yang lu tuliskan tue... kita kena balik kepada asal.. (back to basic)

    ReplyDelete
  3. konon deme aje ler setia ke Raja..podah...mana dia parpukari tu masa Dr. Mahathir gubal imuniti Raja-2 melayu tahun tu...podah...sembang boleh ler ler deme mamat UMNO...Daulat Tuanku konon...Cakap kat parpu tu Sultan & Raja M'sia saling tak tumpah "Melukut di tepi gantang" sekarang ni...ado gak yg menghabiskan boreh jo.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1