Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

16 December 2009

Virus Conficker Versi Z.41

Macam siot betul la... dah tiga empat hari nie gua tak dapat nak ambik tau pasai dunia politik Malaysia... semua gara-gara virus Conficker versi Z.41 punya pasai..

Habis satu opis punya network jadi lembab... masuk internet macam sial jer... bayangkanla kalu korang terpaksa handle lebih 80 pc dan 10 server (Windows)... sebab yang Unix, Solaris atau Linux tak kena virus nih... pulak tue buat sorang-sorang jer.. sebab lu sorang jer la IT guy kat situ...

Tak parah ker...

Gua sorang jer kat sini terpaksa handle benda macam haramjadah nih... penat oooo... Nie baru dapat abiskan benda jadah nih.... lega la skit.. dapat la peluang buat gua untuk update blog, trading forex dan buat benda-benda personal skit.... ini tidak... dok layan virus Conficker nie jer...

Siot betul pulak tue nak kasi clean ... banyak benda kena buat... semua toyol yang gua ader dah gua gunakan.. jin-jin peliharaan pun dah guna gak.. tak dapat nak clean 100% ... terpaksa la pulak mintak toyol baru dari adik gua yang kerja sebagai "Virus Researcher" kat McAfee tue.... baru la dapat kasi clean slkit....

So..bagi mana-mana system administrator (sysadmin), system operator (sysop), system god (avatar @ superuser @ SU) .... nampak gayanyer la... kena la guna semua toyol yang ada untuk cleankan lu punya network.. takut ader bot, trojan, zombies dan sebagainya lepak badak dalam lu punya network....

Arios...

2 comments:

  1. try guna spybot search and destroy

    ReplyDelete
  2. Bhai Restless,

    Dah try dah... at last... block kat firewall jer la port 445 tuh... dier kacau NETBIOS punya port 138 dan 445... macam siot tul...

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1